Friday, August 27, 2010

kAPmerrata?

Vyrde Lesar. 


Eieren av Color Line har flagget sympati for Arbeiderpartiet. Litt mer anonymt de siste årene, men ..... så etter at den RødGrønne regjering nå har omdefinert ordet CRUISE ...



Skagerak blir unntakssone for spilleautomater. Norske myndigheter mener
Kiel-fergen er et cruise - og tillater Color Line å ha automater om bord
som er forbudt på land.

Gambling and Organized Crime

Tuesday, August 24, 2010

Kjør pent!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det noen som har fått sertfikat. Kjør pent.

Denne idioten overlevde, merkelig nok.

Thursday, August 19, 2010

Galskap (og røde snorer).

Vyrde Lesar.

Byggingen av motorveien gjennom Greåkerdalen har begynt. Dalen skal raseres og kornåkrene legges under bettong og asfalt. Den stille, langsomme naturen her skal de rødgrønne nå drepe. Men idiotene har erklært "plastposefri" sone i et av byens varehus. De blir gærnere og gærnere. Et par strømledninger i ei fjordside ska...l de bruke fem milliarder på, det er helt sykt!


Wednesday, August 18, 2010

Heleide kommunale selskaper.

Vyrde Lesar. I Sarpsborg er hele sentrum bare kaos. Kunne de ikke laget strøm av denne dampen da?

In a steam power plant, fuels (such as petroleum, coal, or biomass) are burned to heat water which turns into steam, which goes through a turbine, which spins...turning the copper wire (armature) inside the generator and generating an electric current.



Jeg har sendt et nytt brev til Sarpsborg kommune. Denne gangen med spørsmål om betalte ordførerverv i heleide kommunale selskaper, dvs jeg har sendt tre. Det første ble besvart, men av en eller annen merkelig grunn, fikk jeg ikke vite at ordføreren hadde betalte verv i heleide kommunale selskaper. Jeg ble henvist til årsrapportene. Ja det virket nesten som om man ikke ville fortelle om disse betalte verva. Man prøvde liksom å holde noe skjult, nesten. En ekkel følelse egentlig, men jeg tar sikkert feil, det er sånn de Rødgrønne alltid gjør. Sikkert for å beskytte oss vanlige følk mot ting vi ikke har noe med, ting som hører hjemme i de litt dunkle bakrom. De RødGrønne ville ikke snakke med SA om disse betalte verva heller la jeg merke til i bla. I neste brev spurte jeg om noen visste at ordføreren hadde betalte verv i de heleide kommunale selskapene, da de triumferende slo fast at betaling for styreverv i "private" selskaper, ikke var å se om en del av begrepet "alle" når det gjelder ordførernes lønnsfastsettelse. Det tror jeg ikke jeg har fått svar på gett, eller for å si det sånn, det har sikkert kommet bort i posten. Så nå har jeg sendt et nytt brev og det lyder som følger :

"Til Reidar Handelsby. I ditt brev til meg - din ref 10/00130-8/ /080/tli - snakker du om godtgjøring i eksterne selskaper. Det har vist seg, selvom kommunen forsøkte å skjule det for meg, at ordførerer også har betalte verv i kommunale selskaper, men at han, ifølge SA, ikke vil snakke om disse vervene. Jeg spør derfor deg : Faller disse vervene inn under begrepet : ALLE i ordførerens "lønnsregulativ"? Hva er grunnen til at ordføreren ikke vil snakke om disse vervene, er de unndratt offentlighet? Kunne du få "juristen", dvs kommuneadvokaten til å uttale seg også. Send en kopi til Rådmannen er du snill, fru Skaar ser ikke ut til å ha noen e-mailadresse enda. Hva skal hun med det egentlig, hun er jo bare kommunens øverste administrative leder, men jeg ser ingen grunn til at du skal diskutere denne mailen med diriktøren for Østfold Energi".

Østfold Energi er forøvrig et kommunalt og fylkeskommunalt eiet aksjeselskap - et selvstendig kommuneforetak - disse opprettes ofte for å slippe innsyn, om noen skulle lure på det, og det var dette steinrike selskapet som fikk kjøpe "gamle brannstasjonen" til "takst", for en slikk og ingenting egentlig. Kniiiis, kniiiiis ...... takst æ gett, der har du dømm lissåmm.

Tuesday, August 17, 2010

Seiens senter stiger opp av leira.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal vi få seiens senter, oppe i leirvelliga på Grålum er nå det lagt, desverre. Hadde det havnet i sentrum, i Østre, kunne det, sammen med Kulturhuset i EPA, reddet sentrum, men nei. Alt skal til Grålum.

VELKOMMEN TIL SARPSBORG, BETTONGBYEN!




"En viktig begrunnelse for et vitensenter i Østfold er at vi vet kompetansenivået i realfag i vårt fylke ligger under gjennomsnittet, sier Irene Johansen fra Arbeiderpartiet. Satsingen på realfag skal gå over hele landet og slike lokale prosjekter får stor betydning."

Nå foretar Norsk matematikkråd undersøkelser av av studenters matematikkforståelse annenhvert år og skolene prøver å måle det samme. Om ikke matteforståelsen og realfaginteressen tar seg opp i løpet av kort tid, så har byens politikre kastet bort hundrevis av millioner på et avansert lekeland. Penger som kunne vært anvendt til viktige ting. Skoler, utdanning, sykehjem, sykehus, veier, jernbaner eller det aller viktigste STRØMKABLER UNDER VANN I DE HELLIGE DISTRIKTENE!

Sunday, August 15, 2010

De sier det sjøl nå, bøndene.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg venter vi. Vi venter på hva kommunen svarer LDO.


I Nationen sier 47% av landets bønder at de tviler på at gårdsdriften deres vil overleve. Dette er beviset på at subsidier og småbruk ikke er veien å gå. Den norske landbbrukspolitikken har slått totalt feil og næringen har blitt en taper. I mange år har jeg sagt det : Primærnæringen er på vei mot stupet, og det er ikke bøndenes skyld, men bøndenes fagforeninger og politikerne. Spesiellt Senterpartiet.
Jentene har allerede dratt, kuene har dratt, odelsungdommen lurer på å dra, bestefar bor allerede i syden og bittesmå miljøforurensende subsidiebruk har ikke livets rett, og det har heller ikke dyreplaginga som sauenæringa driver med.

Stans galskapen, NÅ!

Slutt med seipininga og tappinga av fellesskapets verdier. Få noe realisme inn i jordbruket.

Saturday, August 14, 2010

de tyter, vi betaler.

Vyrde Lesar.


Norsk distriktspolitikk får det ikke til, bredbånd, melkebilveier og utallige brunostprodusenter til tross. Folk vil ikke bo på landet og det er spesielt jentene som drar. Den RødGrønne regjering har tømt hundrevis av milliarder inn i distriktene og tapt totalt. Det er penger rett i dass, penger som kunne vært brukt på veier der det bor følk (skriiiiik - frptankar!!), jernbane der det bor følk (skriiiik - frptankar!!), oppgradering av utdanningssystemet (skriiiik - frptankar), men istedet har de RødGrønne,år etter år, tiår etter tiår, satset feil. Ingen bønder tjener penger i Norge, men det er jo ikke så rart - det er jo forbudt med nye tanker i primærnæringa, det er brunost det skal satses på, en meget dyr brunost. Distriktene er utsatt for føttenes tale, distriktene tømmes, jentene drar og distriktspolitikken har slått fullstendig feil, totalt, 100%. Hvor lenge skal de RødGrønne fortsette med å tømme fellesskapets verdier rett i dass? De RødGrønne har jo bygd melkebilveier og subsidiert kuer i årevis, istedet for å satse på barn og unge, mer politi, sikre veier der det bor følk, jernbane, beskyttelse for våre soldater ... så når ærlige ærbesfølk tørkær svetten her i by'n, husk at penga går til kuer i Langtborvekkibygda. Den uten kvinnfølk, der heltene til de RødGrønne bor.

Og nå skal høyspentledningene i bakken, mastene er stygge, de er høye og de fører støm til de som klagde så høylytt på strømprisene i vinter. Det er bra, start med mastene på Årum og i Øvre Tune. Det brauter seg kraftmaster gjennom skogene i Tune. Ja det er vel ikke sånn at naturen i de sentrale strøk er mindre verdt enn den i Avlegsfjord? At det ikke er så nøye på Østlandet? Det er nok mange flere som ser kraftmastene langs E-6, enn fra de gassutspyende cruiseskipa i Hardanger. Men som sagt, de RødGrønne synes vel det ikke er så nøye på Østlandet, det får holde med at de får lov til å ta størsteparten av regninga.

 Ved Grålum skole:

Friday, August 13, 2010

Nekt de å drive effektivt! Hilsen LO! (igjen).

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg gravæs å gravæs det. Og rosenhagen synger på siste versj.



Det mangler studentboliger over det ganske land. Og neste år blir det enda verre, for nå er vi i starten på noen enorme studentkull. Kanskje den RødGrønne regjering burde ta kontakt med noen (SKRIIIIIIIIK!! Frpar! Frpar!!) private for å ordne opp? Sånn som de private har gjort med barnehagene. Det er sikkert mange private som melder seg frivillig når de vet at det vanker kjeft og inndragelser om de driver effektivt og tjener penger. De er jommen noen drittsekker de derre private alså og effektive er de også, fytterakkærn! Nå må de RødGrønne gjøre som LO sier og ta penga fra de. NÅÅÅ!!!!!!!!!

Min klage angående katastrofeTørje er tatt til følge og Likestilling- og diskrimineringsombudet har har kontaktet Sarpsborg kommune. Det skal bli spennende å se hva kommunen svarer. Jeg snublet forøvrig i en helle foran butikken til miljøforkjemperen Westlie heromdagen (han som resirkulerer). Jeg hadde vært i Sarpsborg Kommunes flotte lille rosehage og var på vei mot en tom gågate. Skal disse hellene ligge så ujamt at man går på tryne om man ikke løfter beina i knehøyde? Er det sånn overalt, så blir'e morro.

Nå vet jeg forøvrig hvem som nektet å sitte ved siden av varsleren Magnus i bystyresalen. Føll me!


Thursday, August 12, 2010

Ta rotta på de som driver effektivt! NÅÅÅÅ! Hilsen LO.

Vyrde Lesar.

Private driver barnehager mer effektivt enn kommunen, driftstilskuddene, som arbeiderpartiet kaller "gaver",skal inndraes og penga beslaglegges. Nå skal man hevne seg på de som driver effektivt og lønnsomt, altså det motsatte av hvordan kommunene driver. De RødGrønne ser ut til å føre en politikk tuftet på misunnelse, skatteøkinger, distriktsoverføringer (hundrevis av milliarder i året) og redsel for nye tanker. Denne politikken er til skade for landet, akkurat som de RødGrønnes hat mot sentrale strøk.Er bondesubsidier gaver også?

I fjordstrøka vestafor skal man bruke fem milliarder på strømledninger fordi de er ... er ... vel, sammenlignet med Hardangerbrua, som bygges i samme område, er de mikroskopiske, og de synes knapt nok. Men de RødGrønne bryr seg ikke om at høyspenningsmaster går gjennom Årum og kloss innpå skoler (Grålum, Sandbakken ..) og boligområder i tettbygde strøk. På Årum har de kjempet mot kreftmastene i årevis, men det er i en cruise-og oppdrettsforurenset fjord på sørvestlandet høyspenten skal i jorda. Rart? Nei, hatet mot sentrale strøk en en grunnleggende del av den RødGrønne politikk, de har den helt inn i ryggmargen. De elsker subsidieland og småkommuner som tapper fellesskapet, men hater oss som klarer oss sjøl. Intet land i verden bruker mer penger på ulønnsomme distrikter enn Norge, alle oljepenga går dit og nå er snart olja slutt. Vi snakker om hundrevis av milliarder i året. Det er på tide å modernisere Møø-land, men det er jo forbudt!
















SE Å FÅ REVET NER Æ GETT!!! Å ER KOMMUNEN HENNER???


MAKÆN TE SOMMLING!

Wednesday, August 11, 2010

Idrett?

Vyrde Lesar.

"Bostyret etter FK Lyn ønsker å selge serieplassene klubben har i andre- og fjerdedivisjon.

Lyn Fotball, som er breddeklubben i Lyn-systemet, er interessert i den ene serieplassen i fjerdedivisjon, men har ikke økonomisk mulighet til å kjøpe plassen i andredivisjon. Dermed kan den andre plassen i seriesystemet selges til andre klubber eller til finansfolk som kan tenke seg et lag noen hakk opp i seriesystemet.




Tuesday, August 10, 2010

Feilslått distriktspolitikk, men forurensing man tjener penger på er visst bra! Rart gett?

Vyrde Lesar.

De RødGrønne oppretter studieplasser der studentene ikke vil være. Som en del av en totalt mislykket distriktpolitikk (som har kostet oss billioner) bruker man nå utdanningspolitikk som distriktspolitikk. Som man sier i Strømstad : den siste sovjetstat (norbaggar kan ikke bruke bankkortet sitt i kiosker i Strømstad som selger Lotto! de kan bli spilleavhengige!). Jeg går tur med bikkja ..Det er dette man skal slåss mot, ikke kamuflerte mikromaster i en fjellskråning og forurensing man tjener penger på er visst bra! Rart gett?

"Kø av cruiseskip ødelegger perlene. Bergen, Flåm og Geiranger er i ferd med å drukne seg selv i cruiseskip, mener hotelldirektør. Forurensingen etter årets rekord-cruisesesong er enorm."

"Sommeren 2008 etablerte Hordaland Fylkeskommune, Innovasjon Norge ogHardangerkommunene prosjektet Cruise Destination Hardangerfjord, somskal markedsføre regionen samlet overfor cruisenæringen."

"I Geiranger lå det tre store cruiseskip. Det var et imponerende skue.Men de tre skipene spydde ut eksos så hele Geiranger lå i en tåke. Vi var glad vi kom oss derfra etter en time. Da hostet og brekket jeg meg
hele den timen vi lå til kai. Jeg syntes synd på dem som var i Geiranger denne dagen. Hva med de andre dagene?

Flåm Resort ser for seg ein spektakulær turistattraksjon i den planlagde gondolbana. Den 2000 meter lange svevebana skal gå frå tettstaden Flåm til fjelltoppen Furukamben. Men bana kjem i konflikt med
både naboar i tettstaden, naturområde og villreinområde i fjellet.Morselskapet er Aurland Ressursutvikling AS, der Aurland kommune sit med største aksjeposten på 40 prosent.

 Cruiseskip forurensing

Cruise Ship Pollution

Cruise Ship Pollution

Sunday, August 08, 2010

Master?

Vyrde Lesar. I Sarpsborg xtremfortettes det, bilogasfalt!

Jeg setter pris på ALL natur jeg. Spesiellt nærnaturen, den rett utenfor stuedøra. Men jeg er mer opptatt av xtremfortetting, NO2spyende fylleferjer i Oslofjorden og fly/flyplassforurensing, enn noen master i en fjord som er overbefolket av... NO2spyende cruiseskip og lakseoppdrett. Det er cruiseskipa og oppdretten som ødelegger denne fjorden, ikke noen grønnmalte master.

Sjøl flyr jeg ikke. jeg kjører diselbil defensivt, mine klær blir slitt ut før de skiftes og vi kaster hverken mat eller planker. At noen statsbetalte yrkesprotestanter vil bruke 3-4 milliarder unødvendig på å legge høyspent i kabel, greit nok det, men da vburde de først fjerna høyspentmaster fra tettbygde strøk, da mange regner spenningsfeltene som kreftfremkallende, de har gjort det på Sotra.

Det skal ikke oleboring i Lofoten eller Nordover, det skal ikke trekkes strømledninger ... Å "ro feske" er slutt, det var et slit, og nå vil man altså heller ha trygd og overføringer enn ærlig ærbe. Herreminjesus for en gjeng! Vi fra ærbesklassen er ikke vant til disse statansatte protestfølka, vi hadde nok med å tørke svetten vi.

Her er et bilde fra Halden. Tullingæne tar vare på gamle trehus æ gett, for noen iddiotær. Nei kom te Særp å se, vi har snart reve æll den gamle dritten vi, å bygd bettonghus!

Friday, August 06, 2010

Det er 65 år siden nå!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har man glemt at svaksynte også skal over Tørje.

Hiroshima for 65 år siden, slutten på slutten.




Thursday, August 05, 2010

Gennerasjon fedme er i kjømda, fettet følger våre faner.

Vyrde Lesar. I Sarpsborg har vi både Mækkedånnal, og pissæ og aen kallorik mat konsentrert rundt katastrofen på Sanntørje.

Generasjon fedme er i kjømda, den stillesittende generasjonen med bmi fra tredve og oppover. Xtremfete småbarn og tenåringer er ikke på vei mot samfunnsdeltagelse eller spennende jobber, men på vei mot sykdom og tidlig død. Når våre politikere ser framover ser de eldregenerasjonen og de problemene den vil føre med seg for sosiale tjenester og landets økonomi, men det virker som de ikke tar innover seg at når generasjon fedme når tredveåra, så vil de kreve enorme ressursser. I dag får barn i 10-12 årsalderen hjerte og karsykdommer, diabetes, høyt blodtrykk og belastningsskader, så gjett hva som venter rundt hjørnet. En cheeseburger? Nei du, her venter kun sykdom og problemer, både for den enkelte og for samfunnet. Sjuelve, Deli de Luca, MacDånnalls og andre jønkfuddprodusenter har litt skyld, men det er foreldre og besteforeldre som må passe på, og mange gjør det ikke. De fete fettklumpene må jo få kosche seg og det er jo bare EN sjokolade (på 200 gram) det er egentlig alle kaloriene et barn trenger på en hel dag det. Sånnt blir det fort bollekjaker og bilringer av.

Det har alltid vært fete i samfunnet, folk med spiseforstyrrelser eller som er xtremt glade i mat. Dette var stenaldersamfunets forsikring mot hungersnød, noen i gruppa ville overleve og bringe genene videre. Men disse fete (ja det heter FETE ikke lubne, ikke kraftig benygging, ikke ... FETE er ordet) var deltagere i hverdagssamfunnet og de lea seg like mye som alle de andre i gruppa, de deltok i hverdagen, og satt ikke på ræva og gumla sokra softice, fettkokte pottitter og fettfylt billig farsemat. Er man fet spiser man for mye og leær seg for lite.

Wednesday, August 04, 2010

Moral og etikk og lobbyister.

Vyrde Lesar. I Sarpsborg har vi moralpolitikre som mener at ALLE betyr INGEN.

De rødgrønne skyver barna foran seg. For nå skal det bli forbudt å tjene penger på å investere i barnehager, de rødgrønne mener det er umoralsk å tjene penger på barnehagedrift (hva med trinne styreverv forresten? er de moralske).

Etterpå så skal det vel bli forbudt å tjene penger på kjøttdeig, på kjolestoffer, på busser, på blomster…. og helt tilslutt så skal det bli forbudt å tjene penger over hele fjølæ. Hvor fører disse kommunistene oss hen? Som man sier i Strømstad : inn i den siste Sovjetstaten, nordmenn nektes, av de rødgrønne, å kjøpe brus i kiosker med lottoutsalg!

At de rødgrønne vet hva de driver med ser vi tydelig på andre områder. Primærnæringene er gjennomregulert av rødgrønne lover og regler, og der er det forbudt å tjene penger og primærnæring og ALLE bønder går med underskudd i hundremilliardklassen hvert år. Det er sånn de rødgrønne vil ha det, milliardoverføringer til tapernæringene, og får de rødgrønne bestemme, så er det snart bare tapernæringer her i landet, Norge er nå på 19. plass av 33 land når det gjelder nyskapning, Sverige og Danmark blandt de 5 beste.

Men vi er verdensmestre i trygding, sjukemelding og vedlikeholdssvikt av offentlig eiendom, så vi har da noe å være stolt av. Og nå kommer de nye skattene snart, de rødgrønne skal gå til valg på mantraet sitt : Vi gjør som LO sier og fornyer oss ikke, men vi ØKER SKATTENE (vill jubel høres i de donkle trixemixebakrom!!).

Når det gjelder andre lobbyister enn Bjarne Haakon Hanssen så har vi jo feks Marte Gerhardsen som er generalsekretær i hjelpeorganisasjonen CARE Norge.

Hun har hatt jobben siden januar 2008. Gerhardsen har bakgrunn i både politikk og menneskerettigheter. Før hun fikk jobben i CARE, jobbet hun i Utenriksdepartementet (1999 – 2007), der hun tilbrakte fire år som ambassadesekretær i Indonesia, etter å ha fullført UDs aspirantkurs.1 Tidligere har hun også vært styremedlem i Flyktninghjelpen.

Gerhardsen har vært aktiv i Arbeiderpartiet. På midten av 1990-tallet var hun leder for Oslo AUF. Hun har også vært miljøforkjemper i Natur og Ungdom.

I 2009 ble CARE tildelt TV-aksjonen på NRK TV. Hvorfor det montro?

Monday, August 02, 2010

Fra kjøkkenvinduet på hytta.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg fortsetter debatten om Tørje, det viser seg nå at Norsk Standard ikke er fulgt, men hva gjør nå det, det er bare å grave opp igjen det. Sånn som man har gjort med sentrumsgatene i flere år. Sjøl holder njeg meg unna Sarpsborg by, det er en deprimerende, rotete og farlig byggeplass. Kunne man ikke laget elektrisitet av dampen man bruker til fjernvarme da? ÅÅÅÅ - nei - det går ikke an, det blir jo ikke røde snorer av slikt.

Fra kjøkkenvinduet i Saraby.

Sunday, August 01, 2010

Hvem bygde landet, egentlig?

Vyrde Lesar.

Gerhardsen ja, landsfaderen som pleide omgang med KGB-agenter. Man må jo lure på hva som egentlig skjedde der inne i hodene på ekteparet Gerhardsen.

Når det gjelder hvem som bygde landet så er vel bildet litt annerledes. Noen av de store prosjelktene tappet vel landet da de aldri gikk overskudd (diverse jernverk) og yngre historikere peker i dag på at Gerrasjen kun fortsatte der tyskerne slapp (slapp gjorde vel de som samarbeidet økonomisk med tyskerne også).

Mellom 1940 og 45 ble 20 faste flyplasser bygget eller kraftig utbedret så ved krigens slutt stod hele det norske nettet av stamflyplasser ferdig (- Flesland).

Nordlandsbanen ble bygget, Sørlandsbanen ferdigstilt og Oslo fikk direkte forbindelse til Stavanger via Jærbanen og Kristiansand.

E6 (riksvei 50) ble forlenget til Kirkenes og veiene til Bergen, Haugsund og Stavanger påbygd/utbedret.

20 nye kraftverk kom i bruk og åtte store anlegg var nesten ferdig i 45.

Telefon/telegraf og annen telekommunikasjon ble kraftig utbygd og telenettet samordnet.

Det ble startet flere anlegg for lettmetallproduksjon som ble fullført rett etter frigjøringen.

Langs kysten ble det bygget fileteringanlegg og fryseerier som etter 45 dannet ryggraden i den norske fiskeindustrien.

I 46 var sysselsettingen høyere enn i 39. Privat forbruk var 10% høyere og bnp overstedg i slutten av 46 førkrigsnivå.

Så den såkallte "byggingen av landet" hadde alle partier klart, men det som er litt "merkelig" er at denne delen av krigshistorien er fortidd av en eller annen - (krrmt, krrmt) grunn.

Når vi vet hvordan etterkrigsarbeiderpartiet behandlet sjøfolka og hvordan de hyllet rederne, så får man en emmen smak i munnen.

Ikke alt er som man tror egentlig!

Takk til Gaute Fredriksen - skriv en bok om dette!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls