Saturday, October 20, 2007

Planer, kart og geografi.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er Den Gamle bekymret for Prestegårdshagen, men i kommunens TettSarp på side 31 kan alle som vil se kartet. Jeg kan ikke huske noen protester tidligere. Snarere tvertimot.

I 1994 fjernet Gudmund Hernes (AP) miljøgeografi fra lærerplanen, en framsynt mann, og om jeg ikke husker feil, har den RødGrønne regjering, representert ved SV (SurreVirre-partiet eller TotalPanikk som det kan kalles i dag) tatt hvileskjær i utdanningspolitikken. Det får da holde med at de er for AFP (pensjonsording som gjør at det ikke lønner seg å jobbe etter fyllte 62) og andre fremtidsrettede ting. Forskning kan, som mye annet, foregå i utlandet (akkurat som miljøfiendtlig kapitalismeoljeborring i Afrika). Vi har jo sauer og økologisk listeriaost her i landet.

Ja det finnes fortsatt de som tror økologisk mat betyr sikker mat og at det man kjøper på helsekostforretninger er sunt. Dem om det. Som dikteren Arnulf Øverland sa : "Noen tror på Gud, noen på politisk katekismus, noen på avholdenhet, på patentmedisiner, på rå grønnsaker og gulrøtter - men på sin fornuft tror de ikke, og de har da heller ingen grunn til det."

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates