Monday, December 10, 2007

Østfold Energi.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg lover man billig SFO til foreldre med biler til over 700 000. nesten like viktig som barnetrygd til Hegnar det, og AFP da.

I Østfold Energi er alle, bortsett fra lederen og de ansatte, plukket blandt fylkets politikkere, noe som i disse TERRA tider bør få håret til å reise seg på våre hoder (senterpartiet (drit i Norge, LEVE TOTEN, ja til skogsveier og nei til veier der det bor folk) og SV (nei til matte og sånnt æsse, ække noe for skolen det æsse, vi vil ha mye om krigogfredogsånnt æsse og nynorsk og om mussikk fra Afrika æsse, ikke noe kristendom å sånn æsse, ... , æsse ja... ehhh ... og finnesegsjæl æsse) er sterkt overrepresentert, noe som bør få håret til å reise seg på våre armer.

Når det stadig tydligere tegner seg et bilde av at landets kommuner har systematiske mangler når det gjelder krav til ryddighet (de er visstnok samfunnsaktører), regnskapsførsel, revisjon og kontroll, bør vi ikke undertrykke våre skrik av fortvilelse. Amatører uten kunnskap, med fete og morroe verv, leder Østfold Energi. Rart Arbeiderparti-SA ikke har intrisert seg for dette gett! Men det er vel ressurssene det står på, man skal jo gå gjenneom (nei DET er feil), man skal jo putte alt ANB-stoffet inn i SA, daglig. Og det tar sin tid det! I tillegg så er jo økonomi, industri og sånnt kjedelig. Det er sporten som er viktig i sossialdemmokrat-SA.

Kommunenes (og alså fellesskapets) problem, ligger i trixemixesamrøret mellom de folkevalgte (alså B-laget), kommuneadministrasjonen og politikernes lefling med godt betalte industrielle styreverv. Og det går helt inn i bystyresalene : Hvem satt feks hvor, når Sarpsborg kommune kjøpte tomter (til en høyere pris enn betongkameratene?) av Borg Tomteselskap? Kommunen kjøpte nylig endel eiendommer av seg selv (sånn omtrent), muligens for å rive, asfaltere og parkeringsplassomgjøre (vi TRENGER parkeringsplasser rundt rådhuset, det er jo SÅÅÅÅ langt til sirkustomta). (Boliger, nei de skal vi betongplante i byens eplehager de) Skal tomtene selges rimlig videre til betongkameratene, til samfunnsaktørpris?

Riktig ille er det, påstår Aftenposten, at ordførere og rådmenn settes inn som styremedlemmer i interkommunale selskap, de bruker Vannverksaken på nedre Romerike som eksempel, og grunnen er selvsagt at styrene har det fremste ansvaret for at eierkommunene fører kontroll med styrets arbeid. Om politikere sitter i styrene, skal alså samfunnsaktørene føre kontroll med seg selv! Mer havre, skrek bukken.

Østfold Energi er et spekulantkapitalistselskap. De sørger alså ikke for billig strøm til deg og meg (de egentlige eierne), men omsetter strømmen på en økonomisk optimal måte. Kraften omsettes gjennom Nord Pools fysiske og finansielle markeder. De driver også trading, der formålet er å tjene penger på prisbevegelsene i det finansielle markedet (alså pengespekulasjon). Billig strøm til deg og meg (som eier selskapet), HA, HA, HA!!!!!!!

Men av høye spekkulantpriser blir det overskudd, og de siste årene har du og jeg og alle andre, betalt så mye for strømmen at overskuddet har vært på 2 milliarder. Og er det noe Arbeiderpartiet elsker så er det skatt som flår alle. Dette er en alså Xtrastrømskatten.

Hva den er brukt på? Valaskjold skole antagelig og både bibliotek, kulturhus og veiene er jo blitt Xtrembra de siste årene, spesiellt veiene (ta en titt sjøl, spaser opp den nedslitte gågata, ta til høyre ved Silhuetten, opp mot rådhuset) og på sykehjemmenes dobbeltrom gynger gyngestolene. Fram og tilbake, fram og tilbake, i all æva .... ja de pengene har vi sett mye til gett.
Roger Larsen.

PS : jenseduttebassen og resten av de rødgrønne skal bruke tre milliarder på regnskogen pr. år i noen år framover. Dette er alså summen på de 30 sølvpengene de skal bruke for å få god samvittighet. Ja dere vet vel at de har reversert skogvernet (spør Bondelaget og Haga) i Norge. Det er selvsagt DE FATTIGE I DEN TREDJE VERDEN SOM SKAL MERKE AT VI GJØR NOE FOR MILJØET. Jeg spyr!

PSS : Vet du at den RødGrønne regjering hindrer bønder å gå overskudd? Ikke det? Og den barskeste av alle barske avgifter : overproduksjonsavgift (den fungerer slik at når det ikke er overproduksjon, så oppjusterer man den vanlige omsetningsavgiften slik at pega allikevel sildrer inn) Forvirra? Du også!!

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates