Thursday, July 17, 2008

Er kultur melk?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg

Som tidligere nevnt i disse spalter, har Sarpsborg Arbeiderparti, systematisk og villet, de siste årene latt bygge ned og ødelegge alle barnemøteplasser i omtrent hele kommunen. Byggingen av byen ”innover” som det heter på PK’sk, eller raseringsfortetting, som nok er et bedre ord, har ført til at kjøpesenterne har blitt de nye, helkommersielle, barnemøteplassene, og de er innendørs. Hærværksfortettinger hvor det kun er plass til biler og margarinkassekaninbur, men ikke barn, glede eller grønn natur , er Arbeiderpartiets framtidsvyer. Det triste er at de ikke vet hva de gjør, de har dessverre ikke forutsetninger til det. Et B-lag er B-lag, men det er jo SÅÅÅÅÅ kjekt når de aller rikeste, de som har aller mest fra før, ringer og ber om ei rimelig tomt, gjerne i sentrum, allerhelst på Fritznerbakken, gjerne gratis. Man er da samfunnsaktør!! AP-politikken er at barn, de skal holde seg i varehusene de, i kjøpesenterne, bevoktet av privat politi. Og de billige sentrale tomtene? De er forbeholdt de aller, aller rikeste de. Bettongvenna til AP!

På den nasjonale scene bygges det flyplasser, våtgassfabrikker og forsyningsskip, dette mens valgkveget oppfordres til å skjerpe seg i trafikken og å brette melkekartonger. En stat som legger seg opp i hvor mye en bedriftsleder tjener har gitt blanke f… i hvor mye NO2 den statseide oljeindustrien slipper ut. Snart 10 år etter at Norge underskrev Gøteborgprotokollen, som pålegger oss store kutt i NO2, har intet blitt gjort. Om man bygde skip som skal gå i oljerelatert virksomhet i Nordsjøen, slik at de brukte gass og ikke olje som drivstoff, ville man ha nådd målene for lengst, men av de 70 skip som er bygget de siste åra, er det tre – 3 – som går på gass, men vi redder vel verden ved å brette melkekartonger og å skjerpe oss i trafikken. Domt at dette gode rådet om å skjerpe seg i trafikken ikke kom for noen år siden gett, da hadde vi jo sluppet alle dødsfalla og ulykkene på E6 (at ingen har tenkt på DET før!!). 67 av 70 nordsjøskip spyr nå ut NO2 i enorme mengder, men på Tinget diskuterer man lønninga til Diriktøræne i Hydro eller noe sånnt. Stao pao kara. 5 øre til i økt bensinavgift … og dere har reddet verden!! Det er B-lag overalt!

Bizznizzfoppall har vi snakket om før, men Dietmar Møgenburg, olympisk mester i friidrett (A-laget), sier følgende om vår innsats på friidrettsarenaen: ”Dere er dårlige, dårlige, dårlige”. Det er for dårlige trenere og for dårlige treningsforhold. Sunn masseidrett eller slagsmålsfotball på Stadion? AP velger bizznizzslagsmålsfotballen (og kobler inn kAPitalisstkammerata? Riiing, riing – hei du, det er meg du, en av de aller rikeste du. Du kan ikke jeg få stadionområdet? Joa, den kan du få! For enslikkogingenting selvsagt, det er jo bare fellesskapets verdier allikevel !) Eller som man sier i huset rett ved siden av Guds hus (det ligger litt høyere enn Guds hus egentlig, og sånn er det lagt fordi Gud skal skjønne hvem som bestemmer her i Særp!), altså som man sier : Friidrett!? Er ikke det for kvinnfølk å sånn æ? Sånne som (slår seg på låra og brøler av latter) går på leseklubber, kunstutstillinger, biblioteker og som tar seg av barn og gamle foreldre å sånn! Kan’te dømm gå i lysløypæ æ? Kultur? Ække det melk æ?

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates