Wednesday, July 02, 2008

Volvoen er solgt.

Vyrde Lesar. Volvoen er solgt til en entusiast for 2000 spenn.

I Sarpsborg ere fler foppallag enn "hvadetnåheter", heldigvis.

Volvon ble starta i går. En entusiastisk student dukka opp heromdan og jeg satt batteria til lading. I går monterte vi døm, deretter spruta vi startgass (lå tilfeldigvis i bilen) rett ner i forgassern (dælæn, det smalt innimellom) og motorn gikk litt på gassen, vi rugga på bilen for å blande bensina (den hadde stått i to-tre år nå), mer gass, mer smell og gikk den på bensina også, mer gass, åjj, noen slag på bensina (den lakk litt bensin så vi måtte teite en slange), og etter noen forsøk til - der - ahha - mottorn går.

Så vare å koble til aggregatet til strøm, da dekkene var tomme for luft, Volvon reiste seg opp etterhvert som vi fyllte luft (klumpihalsenkom)starta opp, men kløssjen virka ikke, vi dunka og rista og mojja, og Christian (entussiasten) fant ut at vi kunne tømme litt olje på den mekkaniske delen av kløssjen (under bilen, gjennom gølvet), vi blanda rødsprit og olje og pøsæ på. Kjøssjen begynte å løsne.

Vi ville prøve å kjøre uten kløssj, men da skrek girkassa noe hoppjævlig, selvom vi hadde jekka bilen ut fra der den hadde stått parkert og sikta den inn på hagæn.

Spett, stenspett, kom fram og da klarte Christian (entussiasten) å lee kløssjen, vi starta opp han, holdt kløssjen inne med spettet, jeg skrek settern i første lav på 4hjulstrekk, han slapp ut kjøsjjen og vi var i gang ut i naturhagen, mellom gamle epletrær, brennesle og blomster. Nå står bilen klar til avhenting ute i gården, men vi måtte værra to for å kjøre den, men vi hadde det jævvli gøy!!

Bilder i mårræ!

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates