Wednesday, January 16, 2013

Kjøper man seg en bolig i Sarp til fem mill må man betale 125 000 i dokumentavgift. I Sverige 821 kroner.

Vyrde Lesar.

Kjøper man seg en bolig i Sarpsborg til fem millioner, så må man betale 125 000 i dokumentavgift til staten. I Sverige er prisen 821 kroner. Det er en forskjell på 124 179 kroner det se. Siden ingen andre i Parrti ser ut til å ville forsvare denne forskjellen, så ser jeg meg nødt til å gjøre det. Dokumentavgiften er nemmelig en avgift vi i Arbeiderpartiet setter stoooor pris på da den har økt noe enormt de siste årene, og skuffer penger inn i vår slunkne statskasse. Folk flytter oftere og oftere og boliger blir dyrere og dyrere og dette er noe vi i Arbeiderpartiet setter pris på. Fortsett å fløtt folkens, for når pengene i kisten klinger ..... vi i Parrti tror at denne avgiften holder prisen på boliger nede, sier Svein Roald i Aftenposten, så derfor vil vi fortsatt ha den. Problemene med sterk boligprisvekst handler først og fremst om manglende boligbygging, dette løses ikke gjennom skattesystemet, sier vår finanspolitiske talsmann Torgeir Micaelsen. Velg sjøl ...

Og vi i Arbeiderpartiet har extremt mye viktig å bruke disse pengene på. Frekksempel u-hjelp. Norge betalte i 2011 godt over to milliarder i bistand til de 20 mest korrupte regimene i verden og tilsammen brukte vi over 30 milliarder på u-hjelp. Det er mer enn vi bruker på veier og jernbane og er selvsagt en av grunnene til at vi er for bompenger overalt i hele landet . Men vi sjekker ikke om u-hjelppenga kommer fram, om u-hjelpa virker, fordi det er sånnt som Høire og Frp vil, og da er det selvsagt dumt. Så vi vet ikke om u-hjelpa virker, men gjør det noe da, det er jo mye som ikke virker her i verden. Vi i AP har ikke villet gjennomføre reell evaluering av bistandsarbeidet eller bruken av bistandsmilliardene. Sjøl jeg foreslo på Facebook at AP i Sarpsborg skulle ta de målingene som viser at vi er på bunnen i det meste som måles i Norge på alvor, men da fikk jeg høre det fra AP-bystyret gett, sånnt var bare tull :"Ikke si også du har blitt smittet av målemanien Larsen!?" var det jeg fikk høre. Å måling er jo noe dritt, spesiellt de som viser at 80% av Sarpingene er mot bompenger.

At Afrikanske ledere heller vil ha handel enn hjelp bryr vi oss ikke om, for vi i AP har finni på noe lurt. Vi dytter de fattigste landa foran oss når det snakkes om handel : "MUL-landa kan handle nesten så mye de vil" sier vi, men dette er fattige land som knapt nok har noe å selge, og om de får det til og får noe å selge, så stenger vi de ute med en gang. Namibia, Botswana og Swaziland hadde f.eks.toll-og kvotefri markedsadgang for landbruksprodukter til Norge inntil de faktisk begynte å selge noe, da var det slutt. Vi bygde tollmurene enda høyere for å beskytte 20-30 tusen hobbybønder over det ganske land og DET er dyrt, dokumentavgiftdyrt. Vi bryr oss egentlig ikke om at tollmurene gjør maten dyrere for våre fem millioner innbyggere heller vi se. Vi ser handelskøene på Svinesund, men vi står han av, vi låkker øya ... Det skal nemmeli være dyrt i Norge, dvs : nesten alt skal være dyrt i Norge, for billige klær laget av flittige og underbetalte asiater synes vi er helt ok, men vi liker alså altså ikke bønder fra Afrika. Frp og Høire går inn for det u-landa ber om, leser vi i Bistand-aktuellt, de går inn for markedstilgang.  Frp vil fjerne taket på importen av lamme- og sauekjøtt fra Botswana, Namibia og Swaziland og mye annet, mens Høire vil gi alle u-land både tollfri -og kvotefri adgang til det norske markedet. Men NEI du, det vil ikke vi i Arbeiderpartiet ha noe av, for det er selvsagt vi i Arbeiderpartiet som vet best hvordan Afrikanere bør ordne seg, Afrikanerne vet det ihverfall ikke best sjøl!

Men nå begynner jeg å bli litt sliten av å måtte forsvare bilskatter, dokumentavgifter og tollmurene mot verdens fattige.Kanskje det er på tide at noen andre i parrti også kommer på banen. Frekksempel olføreren, det er snart valg og da må vi snakke om vår politikk, ikke det vi tror Høire og Frp står for, for det er vel ikke flaut å forsvare skyhøye dokumentavgifter og enorme tollmurer mot verdens aller, aller, aller fattigste? Har kommunen begynt å betale tilbake de ulovlige bøtene de har ilagt ærlige arbeidsfølk nede ved Thranes Cafe forresten? Må de presses? Politianmeldes?

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates