Saturday, June 09, 2007

Har du ZETT ? De kaller seg Sosialdemokrater !

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg frigjøres eiendom. Men man kunne la byggegenerasjonen få eie og bo livet ut.
Det må være bittert å se handlingsvegringen mot boligspekulanter og å oppleve et røveri av sin egen lille hytte. Men den LILLE mann er ikke verdsatt i rådhuset.

Nettsiden ZETT samarbeider med den sosialdemokratiske avisen Sarpsborg Arbeiderblad om rådyre boligsalgannonnser på nettet. Her skal ikke vi, abbonnentene, slippes til fordi : "Det å gjennomføre et salg av bolig stiller store krav til så vel kjøper som selger siden det er en del retningslinjer som er gitt av blant annet Norske forbruksmyndigheter og Kreditttilsynet som skal følges. Dette kan være retningslinjer i forhold til å følge opp kjøper, budrunder eller liknende."

Forbrukerrapporten har nå (pånytt) avslørt at eiendomsmeklere ikke bryr seg om kundene, men kun deres penger (akkurat som samarbeidspartneren SA - som vanlig FOR monopol når sølvpengene i kisten klinger). I Forbrukerrapporten sin siste undersøkelse, kommer det fram at i 25% av de undersøkte prospektene, var det ingen info om utbygger. I 25% av prospektene "glemte" man å fortelle om tomten var festetomt (skygg unna alt på festetomt, rettsakene står i KØ og du må regne ned å betale DOBBELT opp for tomta om du kjøper nå). I 25% av prospektene var det ingenting om finansiering og fellesgjeld. I 80% Av tilfellene hadde man "glemt" å opplyse om forbrukerrettigheter. I 90% hadde man ingen spesifisering av felleskostnader. I 100% (BRAVO, BRAVO!!) av prospektene hadde man "glemt" å regne ut de totale månedlige utgiftene. Det ser ut som det er meglerne som har problemer spør du meg, ikke kjøper eller selger. De får først problemer når megleren har græbbæ til seg sine enorme gebyrer (og SA har fått sine 30 sølvpenger for xtremt dyre boligannonnser) og deretter smelt døra i trynet på kunden. Kanskje sosialdemokrati betyr noe annet i St. Mariegate enn på Kurland ? Jeg vet hvem jeg er på parti med ! Vet SA hvem de er på parti med ?

Det er for øvrig ikke slik at en leilighet, et hus eller en hytte er verdt det den er taksert til. Om taksten er 1,5 millioner, så betyr ikke det at du er forpliktet til å by 1,5 millioner. Du kan like gjerne by 800 tusen. Taksten har som regel mekleren kommet fram til ved å tenke på et tall. Nå skal for øvrig kommunen gi bort ei tomt til 25millioner på Grålum, så det er ålså her boligoghytteskatten havner. Andre vil muligens mene at det ville vært bedre å bruke 25millioner på å pusse opp Sarpsborg sentrum, for eksempel St. Mariegate og Østre bydel, men vedlikehold blir det få røde snorer av, så det er jo for kjedelig det da. Vitensenter dere ! OI ! Det blir noe å sole seg i glansen av det. Kan man kalle nedslitte bibliotek for vitensentre også montro ? Og hva med råtnende museum ? Larsen !! VISSJONER TAKK !!

Sarpsborg kommunes egen boligmekler gidder ikke engang å svare på henvendelser når man byr på gamle hytter i ødemarken. På den annen side så tok det TO år før jeg fikk kommunen til å ta forurensingsloven på alvor, så det er håp i hangande snøre. Ja, du leste rett : TO ÅR ! Men da skrev jeg til Ordmannen eller var det Rådføreren ? Jeg roter med disse begrepene jeg gett. Men jeg mener han som man gjemmer seg bak når det er trist og leit her i verden og MAN MÅ TA EN BESLUTNING (og ikke bare synse noe). Og til Frp : unnskyld, jeg tok feil. Men det er vanskelig å forstå dette her om boligen på Ise (men om jeg har forstått rett, så kan man spa jord oppover den ene veggen og tilslutt påstå at hele huset er en kjeller ?). Kan kanskje kommunen forklare dette også ? Det er jo kjekt å vite for kommende husbyggere!!

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates