Thursday, June 07, 2007

Kuer og fly

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi også minoriteter.

I en tid hvor mange tror at vi har rota til det globale miljøet, så skal vi nå snart åpne ny flyplass på Rygge. Ikke nok med det, vi belønner også de som flyr. Etter en flytur får man kjøpe billig gift : sprit, nikotin, parfyme og sjokolade. (Har du brettet melkekartongen din?). Fly og kuer slipper ut enorme mengder miljøødeleggende gass, men det ser ut til at staten fortsatt vil belønne de som velger miljøverstingsløsningen for transport og subsidiere metanprodusentene, kuene. (Har du brettet melkekartongen din?). MØØØØ !

Jordbruket skader klimaet på jorden like mye som våre karbondioksidutslipp gjør, så i framtiden må vi effektivisere og intensivere matproduksjonen, legge om fra den utrolig energisløsende kjøttproduksjonen til annen produksjon, først kønn og grønnt, deretter syntetisk mat, produsert rett fra luft og vann. Der det før var lavintensive kosejordbruk på subsidietomgang, vil forhåpentligvis skogen påny skyte opp. Men noen mener det er for sent og ser for seg det kommende århundret som en tid med sult, krig og enorme folkeforflytninger. The survival of the luckiest (og det er oss det, nordboerne).

Andre mener annerledes og forskere som ser utover Tellus, på våre naboplaneter, ser det de tolker som oppvarming av disse planetene også. De forklarer dette med at det er solaktiviteten som styrer oppvarming av planetene i solsystemet. Ikke avgasser fra forurensende industri, biler og kurap (Har du brettet melkekartongen din?). Så hva skal vi tro på ? Ikke vet jeg, MEN BRETT MELKEKARTONGEN DIN ! Og kråkebollene ? De har spist opp tareskogen, iløpet av 3-4 tiår, fra Nord-Trøndelag til Kirkenes. Det fordi politierne har hørt på fiskerne og ikke forskerne, og havet er tømt for kråkebollespisende stortorsk. MØØØ ! Og Finnmarksvidda ? Vinterbeitene for reinen er så nedbeitet pga politisk unfallenhet at vidda står foran en økologisk katastrofe. Reinflokkene er altfor store til det karrige landskapet der nord og det skyldes ? SUBSIDIENE ! Det lønner seg å ha store reinflokker med mange dyr. Mange og tynne. Vet du hva som er i Joikakakene forresten ? Ikke det ?

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates