Friday, March 07, 2008

Grusmsete forfordeling

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg går ælt til helvete (eller var det Fredrikstad? Distriktene?).

Vi fåkke pæng til Sciencesenteret allikevel. Det er ikke så rart, for vi vil bygge Sciencesenteret på Grålum, rett ved E6, og ikke i Grukkebakdal. At omtrent alle turister som skal inn i landet på hjul, kommer denne veien og at Sciencesenteret kunne vært en industri/scienceportal for Norge, betyr ingenting for de på Tinget. De hater nemlig Østfold for der har man ærbet og xportert i flere hundre år (og så vil vi ikke ha noen suppsiddiert dørfabrikk, som i Grukkebakdal). I tillegg så skal vi nå presses til å betale Særpebrubompenger fordi aresiæ ta ælvæ ente er ei øde og avfolka øy. Hadde Hafslundsøy loggi ute i havgapet og bare hatt et par beboere, så hadde det nok drøssa 100vis av millioner ner i huene våresess. Men NEI, Særpingær fra Østfold er iddioter som driver å ærber og xporterer å sånn, og nå har døm nere på Borregaard til og med lagd seg ei ny pipe for å rense forurensinga sjøl. Hadde døm i stedet bygd ei fin vindmølle (eller noe aent viktig man kunne vise fram i FN) så hadde døm nok fått maaaange pæng av staten, men da måtte vindmøllæ selvsagt loggi langt uti havgapet et sted, på Ødetorskøy. Og baræ så det er sagt, hadde E6 loggi i Førde, så hadde det ræjnæ pæng. Milliarder hadde Tingrikingene drøsset utover Førde, ikke fordi det er noe særlig med følk der, eller fordi det er nødvendig, MEN FORDI FØRDE IKKE LIGGER I ØSTFOLD.

Det er alvor folkens, det meste av den politiske Østfoldbenken holder fa.. ikke mål og må skiftes ut ved neste korsvei. Vi vil ha politikere som slåss for Østfold og ikke for taberetten sin (eller som MÅ velges fordi han er kjærring eller hun er innvandrer – ”min tur nå” prinsippet fungerer ikke) . Vi må kvitte oss med daukjøtt og gammæl grøt! Hva blir det neste ? Doble jernbanespor der det bor følk (altså på det sentrale Østland), eller SV-lyntog til Månen (eller var det Bergen)? SVaret er gitt, tullingene vinner?

Og til byens fotballsponsorer (leste dere artikkelen i Kapital?) : Skal dere sponse innkjøpte Afrikanere eller jentegarderobe på SFK-anlegget på Kurland? Jeg vet hva jeg ville ha gjort. Beregninger viser at over 200 jenter som er fottballintriserte sokner til dette anlegget, så da gir jo svaret seg sjøl. Hvis det ikke er Stadionområdet man egentlig er ute etter da, for ”boligutviklingens” skyld. Har det blitt mumlet noe på dulgte bakrom montro? Sånn som Sarpsborg Arbeiderparti etter hvert har stilt seg, er det umulig å vite. Men da må man forte seg, for Hafslund har tegna en stadion på Hafslund, en kjempestadion helt fra grunnen av! Og egentlig så bør vel gammelStadion bli det første multisportungdommsanlegget i Norge? ”Tenk om vi kunne få til noe sånt i Sarpsborg” sa en anonym samfunnsaktør. At Linda Karlsen er blanda inn i dette med tomter på billigsalg til milliardærer (de som har mest fra før, de aller rikeste) er ikke noen fjør i hatten, men et dolkestikk i ryggen. Man må stille andre krav til den nye tids politikere, ikke bare riste på hue og si : ”Sånn har jo Arbeiderpartiet alltid gjort”. Etikk blir viktigere og viktigere om politikken skal gjennopprette sitt ry, og da holder det ikke med grusmsete forfordeling av tomter til følk man likær tryne på. Punktum finale!

Roger Larsen.

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates