Sunday, May 14, 2006

Tørsten driver meg til nærmeste vannverk!

Vyrde Lesar.

I er det spennende ting på gang. Det neste bør være nettilgang. Ihvertfall rundt bibliotekene. Og her er spennende bilder av Moder Jord

Sparta inviterte de som bestemmer over pengesekken i Sarpsborg Kommune på sightseeing til Ålesund. Der skulle de se på et fotballannlegg til over 250 millioner. Med seg på turen hadde de representanter for Sparta, blandt annet anleggsansvarlig i Sparta, Øivind Skjelle. Han var nok med for å heie, men det hjalp ikke. Sparta tapte. Skjelle har for øvrig flere hatter enn Spartahatten, han er utbygger og motstander av for mye av detaljstyring. Jeg siterer fra SA "på Tunejordet eier familien 38 mål mellom Plantasjen og Tune kirkegård. Denne tomten var en periode høyaktuell til bygging av et nytt fotballanlegg." Han er også aktuell som samarbeidspartner i det som kalles Kampus Grålum eller Campus Borg eller noe sånnt fint. Oppe ved den tomta Bukkarten fikk gratis av Sarpsborg Kommune. Da er det noe annet med fattige minstepensjonister som må innløse rådyre festetomter. Full pris takk!

Ordfører Engsmyr har kun EN kølle, men også han har flere hatter. Det er nemlig både Sarpsborg kommune og kommunens tomteselskap, Borg Næring og Eiendom, der Engsmyr er styreleder, som samarbeider med utbyggeren Skjelle på Campus Grålum eller Kampus Borg eller noe sånnt fint. Bare her er ordføreren iført TO hatter. Rådmannen, Evensen, var også med på turen til Ålesund og uttaler at 250 millioner EGENTLIG er mindre enn 50 millioner om man styrer sine avdrag rett( Bare 50 millioner - hokuspokus 200 millioner vekk med et tryllevink!!!!!) Eller som det stod i SA : "Einar Evensen skyter inn: Det er driftsregnskapet som er viktig. Dårlig drift av et anlegg til 50 millioner er dyrere enn god drift av et til 250." Hm ... Kanskje han vet mer om dårlig drift enn meg? Jeg har verken jobbet i kommunen eller NSB, men jeg skjønte egentlig ikke dette helt. Men det er det vel ikke mange andre enn Rådmannen som gjør heller? Det var for øvrig selvsamme Rådmann som la fram et kommunebudsjett med 100 millioner i nedskjærinnger, mens kommunen endte opp med et OVERSKUDD på 55,2 millioner. Her er menn med økonomisk innsikt, integritet og fotballinteresse.

Det er for øvrig idrettslaget (Sparta ?) sin skyld at det tilfeldigvis var Rådmannen og Ordførern som ble invitert til Ålesund for å heie på Sparta. Det sier i hvert fall ordførern. De andre, de som IKKE bestemmer over pengesekken i Sarpsborg kommune, de er pent nødt til møte opp på Sarpsborg stadion til industrivafler og tynn kaffe om de vil vite noe om fotballanlegg. Så da vet vi det. FY dere Sparta!!

Når vi så også vet at kommunen nå skal selge nærmere et helt kvartal av Sarpsborg sentrum for 1,2 millioner (mindre enn en leilighet koster på Kurland) til Betongbygg, uten engang å sjekke hva andre vil by, ja så må man helt tilbake til Romerikes tid for å finne politikere med en slik innsikt i demokratiske og økonomiske prosesser(jeg kan egentlig ikke skjønne at det er lovlig!). Jeg blir så tørst av slik innsikt at jeg tror jeg må finne meg et vannverk for å slukke tørsten. På Baterød har jeg vært før, og Romeriket var før min tid og der gikk vel vannet i akvadukter, egentlig. Så Romerriket Vannverk, nei fantes nok ikke. Kai su, teknon. Jeg får dra til Baterød.

Debatten mellom Frk. Jensen fra Frp og stasminister Stoltenberg på fjærnsynet, inneholdt de sedvanlige politiske blødmer. Det eneste som virkelig var nytt var at stasministeren slo fast at Frk. Jensens tittel som formann, viste at Frp var på vidda med sin nippi, håpløst gammeldagse, lite PK. Siden stasministeren neppe kan tvinge Frp til å endre tittel på sin formann, bør han som leder av en flertallsregjering øyeblikkelig endre de han kan : Rådmann, fylkesmann, lensmann - start NÅ da Jens!! Og ikke glem bassengene!!! Og om Fredriksen stikker fra landet, han bor der skatteflyktningen og storspionen Treholt har holdt til de siste årene (velkommen hjem Treholt, kjekt med moderne sykehus selvom man ikke har bidratt til felleskassa ?) på Kypros, så bryr ikke Jens seg om det : HAN HAR JO FORTSATT OSS Å BESKATTE!!

Roger Larsen

2 comments:

  1. Hvilket kvartal skal kommunen selge?

    ReplyDelete
  2. http://arkiv.sarpsborg.com/dlkfi_dle/default.asp

    ReplyDelete

Amazon Associates