Thursday, August 04, 2005

Den kommunale port er ei som Perleporten.

Vyrde Lesar.

Da mine føtter stille gikk sin tur gjennom Langemyr, et velbrukt, populært, men dårlig vedlikeholdt naturområde i sentrum av gamle Tune kommune (nedslitt som det heter på kommunsk !), hvilte mine ører, min sjel og mine øyne, i den himmelske ro dette området eide. Ingen brølende bildur (framskritt på kommunsk), ingen asfalt (framskritt på kommunsk) og ingen betong (framskritt på kommunsk). Her hersket "den absolutt størst, møyliga tystnad". Freden og roden var tilstede, i store mengder.
Som man ser av det øverste bildet, tatt ved kommunelageret i gamle Tune kommune, var himmelen blå, solen skinte og folket glimret med sitt fravær (det var fellesferie !).
Og at folket ikke er ønsket ser vi av porten (gjør dørrarna høga och portarna vida - sang vi i skolekoret), makan til livsfarlig, stygg, ekkel, hatende, livsbeneiende og kommunal port skal man lete lenge etter.

Se NØIE på denne ekle sperring, det lyser folkeforakt av den !

Det viser seg forøvrig, at akkurat som Rølvsøybrua og Borgarsysel Museum
så er landets strømnett (den elektriske infrastruktur) i elendig tilstand. Store deler av hovedstaden mistet strømmen heromdagen, og det blinket tilogmed i våre små lyspærer. Hva er så felles for Rolvsøybrua, Borgarsyssel Museum og de norske nettselskapene : Jo, de eies i det store og hele av STAT, FYLKENE og KOMMUNENE.

Og det er jo dette det RødGrønne alternativ vil ha mer av, STATSEIERSKAP, akkurat som det var i Sovjet for 10-15 år siden. Og det var jo vellykket !!??

Roger Larsen

4 comments:

Anonymous said...

Jeg syns vel infrastruktur som elektrisitet, som tross alt er livsviktig, ikke burde være på private hender.

Roger Larsen said...

Uansett hvem som eier, vedlikehold er viktig. Som gammel borregaarder lærte jeg at forebyggende vedlikehold er viktigere enn katastrofevedlikehold. Det norske nettet er på sammenbruddets rand, desverre.

Anonymous said...

Det tror jeg nettet er i de fleste land.
Kloakken også. Det er en enorm investering som alle hele tiden dytter forann seg.

Roger Larsen said...

Sarpsborg kommune "skylder" mer enn en milliard i vedlikehold som ikke er gjort. men når det ryker, da MÅ det gjøres, og da blir det dyrt. 500 millioner i bare kloakkvedlikehold de neste 5-10 år..

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls