Sunday, August 07, 2005

Langreist og langreist fru Blom ....

Vyrde Lesar.

Langreiste og billige landbruksabeidere, rundt 15 000, dobbelt så mange som før EU-utvidelsen, er for tiden "ansatt" i det norske landbruket. I år har vi heldigvis ikke hørt om bærplukkere på timelønn under eksistensgrunnlaget, men vi skal ikke lenger tilbake enn i fjor, da kom oppslag på oppslag i mediene. Det må da forurense mye disse utlendingene, der de langreiste, men knelende, plukke jordbær til 35 kroner kørja.

Et dansk melkebruk vil i 2015 ha i snitt 160 kyr. Dette betyr mindre forurensing og mindre langreist mat. Danskene tar miljøhensyn når de bygger opp sitt moderne og konkurransedyktige jordbruk. Mindre penger i suppsidier, det gir mer penger til skole og veier (Fire bump !) og eldreomsorg og ...

I Norge derimot, dundrer forurensende melkebiler rundt i distriktene, de spyr støy, gift og annen forurensing, mens de henter en liter der og en liter her. Men de får vel transportstøtte eller noe sånnt, man får ihvertfall skogsveistøtte sånn at man kan bulldosere seg gjennom vakkert terreng uten å ta hensyn til naturen.

Ta en tur rundt Børtevanns vestside for å se. Her er et bilde fra den idyllen som Børtevann er, men turstien rundt : sprengte bergknabber, rotvelter, bråkende grus, hærverk, hærverk, herværk. Og det rare er : det ser ikke ut til å ha noen annen grunn, enn at man har fått penger og derfor sprenger seg vei gjennom naturen. I tettbygde områder som det sentrale Østland, burde slikt være forbudt, barn har jo hverken lekeområder, enger, skogteiger eller eplehager å leke i lenger. Ikke engang mørket har de, der kommunens 400wattere sprer glorende billys over store områder, snart døgnet rundt.

Langreiste turister er visst noe annet enn langreist mat. Nationen, bondeklakøren, ser ut til å elske turisme. Men bare den "ekte", den hvor steinrike turister reiser fra bondegård til bondegård til bondegård og kjøper brunost etter brunost etter brunost eller blåbær på eddikk eller kanskje på rådyr rapsolje, men de spiser salomon, reindir og luttefissh. Kjøttkaker og lapskaus er visst derimot ikke bra, det er heller ikke spagetti, hamburger, hvitt brød, risengrynsgrøt og pizza. Sånn ekkel hverdagsmat skal jo bare nordmenn spise.

Forurenser ikke langreiste turister montro ? Ojj, jeg glemte meg, det er jo bare mat fra fattige bønder i Afrika (som ikke vet sitt eget beste og som vi jo sånn i smug kaller Negrær (hi,hi)), det er jo bare mat fra disse fattigstakkarne, som EGENTLIG er langreist, og som EGENTLIG forurenser. Tjener norske bønder på noe, ja da heter det jo ikke langreist, men næringsutvikling !! Og så vet de jo ikke sitt eget beste disse Afrikanerne, det er det jo Enger og Senterpartiet som gjør.

Nei til mør biff !
Ja til seige kuer !

Stem Rødgrønnt, stem mot Afrika, mot frihet til å velge og for 50 tallets løsninger. Det er ikke eldreomsorg som er viktig, det er viktig at man slipper å smøre matpakke til ongæne.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls