Monday, August 29, 2005

Åljå.

Vyrde Lesar.

Gråsoner og Barentshav, Nordsjøolje og Finnmarksgass. Et av den Røde Koalisjons partier, har systematisk stemt NEI til all oljeutbygging langs kysten. De har systematisk stengt kysten ute og vist verden ryggen.

I dag, med manko på olje på verdensbasis, er spørsmålet : Vil Sosialistisk Venstreparti (USA er den største fare for vedensfreden - Norge ut av NATO) bruke oljen i et geopolitisk spill ? Vil de utsette oss for den krigsfare det vil medføre å bruke olje som brekkstang på den geopolitiske arena ?

Siden både Venezuela og Midt Østen er ustabile regimer, kan vi, om vi ser litt langsiktig på det, bli en nøkkelleverandør av olje og gass til Europa, USA og resten av verden. Det er ikke umulig at en rød regjering vil bruke "grønne argumenter" for å strupe den vestlige verdens oljereserver. Feks : Leverer vi olje til Kina, vil de legge ned forurensende kullkraftverk.

Hvordan slike tanker (de tenkes !) vil påvirke vårt forhold til den vestlige verden, er vanskelig å si, men det vi KAN si, er følgende.

De vil presse fram flere atomkraftverk.
De vil presse fram bruk av LNG (flytende gass - kan fraktes over havet).
De vil presse fram nye bilmotorer.
De vil (muligens) presse fram restriksjoner på flyreiser (vha pris).
Og vi kan pånytt oppleve bilfrie helger.

Sist men ikke minst : det kan bli krig. I første omgang borgerkrig som vi ser det i Irak hvor forskjellige folkegrupper nå slåss om oljerikdommene, men også større, men lokale kriger. Mellom stormaktene ? Japan - Kina ? USA ???

Grøss, grøss ......

Roger Larsen.

2 comments:

Anonymous said...

Hvor er AP og SP oppi alt dette da? Sitter de og ser på SV ta seg til rette?


Slutt å mal skrekkbilder.

Roger Larsen said...

Fra partiprogrammet :

NATO styrker de militære og politiske båndene til USA, som i dag er den største trusselen mot verdensfreden.

SV er for norsk utmelding av NATO og vil derfor arbeide for en ny alliansepolitikk for Norge, og for alternativer til NATO-medlemskapet.

Etter å ha lest dette bør man stille følgende spørsmål på SVstandene : Bør vi bruke oljen som politisk redskap ? Man vil bli overrasket over svaret !!

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls