Saturday, August 06, 2005

Politikktakk

Vyrde Lesar.
For oss vanlig dødelige er verden vanskelig å forstå. Sosialistisk Venstreparti, Sovjetstatens nyttige idioter under den kalde krigen, NATO motstandere og motstandere av modernisering av stat, fylke, kommune, primærnæring og industri, står inne for sine løfter om mer skatt. De skal nå ha : ekstraskatt på oppdrettsanlegg. Og grunnen er ? Jodda !!

"Kommunene der oppdrettsanleggene ligger og verdiene skapes, sitter i mange tilfeller igjen med bare smulene."

Og hva kan dette skyldes da montro ? Akkurat, det skyldes at vi eksporterer laksen som råstoff, og ikke som foredlet vare. Foredlingen skjer nemlig i Europa. Og grunnen : SV STEMTE NEI TIL EU !!! Angrer de ?

De politiske partier har forøvrig kaklet på iddiotboxen de seneste dager. De har gjort sine hoser røde, grønne, gule og blå for valgkveget. I UNION har de okket seg, mojjet seg, beklagd seg og vært bedrøvet. En fabrikk skal legges ned. (Det er forøvrig rart at de kan legge ned skoler, sykehjem, sykehus og butikker her i landet uten at de bryr seg). Jeg skal ikke legge meg så mye opp i Norske Skog sine avgjørelser, bare si et ord : Halden !

Norske journalister har også brukt tiden godt de seneste dager, som bier rundt sukkerbiten har de svermet rundt i Skien, drukket sine øl på Madam Blom (Høyers Hotell), og godtet seg over den brassierte lammeskanken med jegersaus og rotmos. Det de glemmer er følgende :

Norske Skog mener at det er overproduksjon av papir i Europa, det kan sikkert stemme, men etter å ha gått gjennom bunken med papirbasert reklame for den siste uken, må jeg jo lure litt på sannhetsgehalten i den påstanden. Men jeg lurer på mer !

Jeg lurer på hvor de skal gjøre av det tømmeret de ikke skal bruke til papirproduksjon, skal man slutte å hugge ? Skal det dumpes i Skiensvassdraget ? Skal det brukes til biobrensel ? Ja, for om det skal brukes i papirproduksjonen i en annen bedrift, så blir det jo ikke mindre papir av det. Bare mindre utbetalinger til lønninger. Til 380 menn og kvinner !

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls