Sunday, August 21, 2005

Sunday Musings.

Vyrde Lesar.

Telenor, Norges største og eldste teleselskap, skal si opp 700 ansatte. Dette er bare begynnelsen på slutten til elefanten på leirføtter. Leirføtter godt plantet i gammel Arbeiderpartileire. Til langt opp på 70tallet, hindret Arbeiderpartiet Norges befolkning i å bli en moderne stat, de så på telefonen som luxus, og i de store byene, feks Bergen, var det 2 til 3 års ventetid på telefon.

TO TIL TRE ÅR !!!!

Da måtte man samtidig låne staten 2000 kroner, rentefritt og en hybel i Bergen kosta mellom 100 og 200 kroner pr mnd. I dagens valuta vil det si at du hadde måttet låne Telenor 50-60 tusen for å få telefon.

DETTE KAN VI KALLE TELEHOR, og da tenker jeg ikke på de telefonnummerne hallikkavisen Dagbladet daglig reklamerer for.

Telenor, under arbeiderpartimannen, Thormod Hermansen, forstod ikke på sent 80tall/tidlig 90tall hvor viktig Internett ville bli, allikevel ble han genierklært internt. Han forstod ikke hvor viktig mobiltelefoni ville bli, allikevel ble han genierklært internt. Og Baksaas, er hans disippel.

Når alle fikk lov til å selge telefonapparater, trodde televerkets fagforeninger at verden ville stoppe opp.

Skal telemarkedet i Norge utvikle seg raskt, må en ting skje :

1. Televerket (Telenor) må frataes retten til det sorte gull, telefonlinjene. Vedlikehold og videreutvikling av telefonnettet må staten outsource til Siemens, Alkatel eller en annen stor profesjonell industriell aktør. I dag bruker Telenor inntektene fra disse linjene til å investere, IKKE i Norge, men i Hviterussland, Bangladesh, Danmark ....

2. Og det er alt : da vil prisene rase nedover, hastigheten på linjene oppover og det vil tjene Norges innbyggere og norsk industri.

3. Den enkelte teleleverandør bør selvsagt konsentrere seg om nye tjenester, om kunder og ikke om drifting av sentraler sentraler. Det er Siemens, Nokia, Ericsson .... spesialister på. Både for mobiler og for fasttelefoner. British Telecom tilbyr forævrig sine kunder et dualabbonnement for tiden, hjemme er det en IP-telefon : 60øre timen utenfor arbeidstid, 30 øre timen i arbeidstiden. Andre, som Skype, leverer VoIp gratis, free as in free beer.

Farvel Telenor, du blir nok fort glemt og kun savnet av fagforeningene.

Det er forøvrig valg, og de røde er redd for skolen : Æsj, man stiller jo karv om at barna må LÆRE noe. Da er det kanskje viktig å huske på : Kindia (Kina og India) utdanner 500 000 (en halv million) ingeniører og vitenskapsmenn i året, og omtrent like mange samfunnsvitere, filologer .... og i fysikk, kjemi og matte, er kravene til de Asiatiske elevene , større enn til feks Amerikanske elever.

Og i Norge vil man bli noe med media og krig og fred åsånn.

Vi taper, vi taper, vi taper .....
og bør satse på

1. Arktisk mat (Arctic Salmon, arctic beef, artic moreller ....), la oss legge moteordet økologisk i ryggsekken og satse på verdensmarkedet. En nisje i verden, et enormt marked for oss. Måkeegg til 10-20-30-40-50 kroner PR STYKK... shushi egg.

2. Oljeprodukter, oljeprodukter, oljeprodukter.

3. Havprodukter, tangogtareogrekeskjellogtranogmackogmåsog ....



Roger Larsen

1 comments:

Roger Larsen said...

Denne er gammel og ble kommentert av meg i et leserinnlegg i Sarpsborg Arbeiderblad hvor jeg regnet ut antall biler dette ville medføre. Vista er et merkelig selskap man finner lite av på nettet, men noen spor peker i retning av et stort hus i Oslo, Folkets Hus. Dette ser ut til å være et selskap som leverer det bestilleren vil ha, og Engsmyhr og resten av gjengen vil ha VOLUM, de (unnskyld uttrykket) driter i estetikk, kvalitet og de som allerede bor i kommunen. Desverre.

Kommunen svarte at dette visstnok bare var planer, antagelser, dersomhvissåfremtifall ...

Siden SA sensurer innlegg til leserbrevspalten skriver jeg ikke lenger innlegg. Det er derfor SAlternativ dukket opp, men andre kan jo skrive innlegg ... ???

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls