Wednesday, August 10, 2005

Leverpostei og valgkveg.

Vyrde Lesar.

Valgkveget skal lokkes til urnene (kom kua, kom kua). Med leverpostei.

Ungdom er så lite interessert i løgnløfter (har de gjennomskuet broilerne ?) at man setter igang et massivt PR-stunt for å få kveget til å stemme. Broilerne, som reiser mye og nå kan kjøpe TAX-FREE etter landing, tillater tilogmed reklame i NRK for å støtte sitt eget bestemmelsessystem. Det hadde tatt seg ut om NHO hadde reklamert : Det er vi sivilingeniører som bestemmer her i landet, vil du være med å bestemme i landets globale økonomi, må du studere matte, fysikk og økonomi !!

For å få sveis på valgkampen, og vise oss at Alexis de Tocqueville sitt begrep "statspaternalismen" fortsatt er aktuellt, vil Sossissalistisk Venstreparti, BondePartiet og ArbeiderPartiet at foreldre skal slippe å smøre matpakke til sine poder og podinner. Mat, nei det er da STATEN sitt bord det. De skal bruke et ukjent antall milliarder på spagetti og grøt, mens :

veiene på Østlandet råtner på rot,
kirkene råtner på rot,
presteboligene råtner på rot,
skolene råtner på rot,
Borregaardsyssel Museum råtner på rot ...........

Men det er en grunn til at ting råtner på rot : mangel på vedlikehold, og mangel på vedlikehold skyldes ene og alene et valg : Høyere lønninger til de kommuneansatte, gjennomsnittlig alder for kommuneansattes fratredelse fra arbeidslivet er 52år, stooooore flotte rådhus prioriteres før vedlikehold ... og selvsagt : Inkompetanse.

Profylaktisk vedlikehold slo igjennom i næringslivet for 40 år siden, i stat, fylke og kommune : der venter man fortsatt på skippertaket og tilleggsbevilgningene !

Tiltredes.

Leverpostei er forøvrig godt.

Dagens Sarpsborg Arbeiderblad påstår at Sarpsborg Kommune ikke har hatt store luxusprosjekter på gang de siste årene : Når en blakk kommune motarbeider privatisering og gir store lønnstillegg ? Hva kan det kalles da ? Fattigdomsprosjekter ?

Sitat fra SA :

"Rådmannen mener også at det er et etisk dilemma dersom kommunen skal operere med andre spilleregler på dette området (stillingsvernet) enn ellers i arbeidslivet. Derfor foreslår han å bringe stillingsvernet i kommunen på nivå med normalvernet i arbeidsmiljøloven.
I dag har ansatte i Sarpsborg kommune rett til lønn som overtallige i inntil tre år etter at stillingen deres er fjernet, vel å merke hvis de takker ja når de blir tilbudt en ny stilling.
Det er kommunens trange økonomi som ifølge rådmannen nå tvinger fram en svekkelse av stillingsvernet."

Kan ikke dette kalles luksus så vet ikke jeg.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls