Thursday, August 11, 2005

SA og UNION. To alen av samme stykke !

Vyrde Lesar.

Sarpsborg Arbeiderblad er lei seg.

Norske skog vil ikke produsere avispapir eller bokpapir det ikke er marked for, og SA okkemåjjer seg. De etterlyser tilogmed konkurransetilsynet.

For å bøte på problemet og redde arbeidsplassene på UNION bør SA øieblikkelig doble sitt innkjøp av avispapir slik at de kan trykke opp noen tusen aviser som ingen vil ha, om de senker prisen til ca kr 5 pr stykk, vil kanskje noen flere gjøre det. Akkurat som den Dagsavisen gjorde for noen år siden, da med statsstøtte selvsagt. Men kanskje SA er for overproduksjon av avispapir, det blir jo billig da, men mot overproduksjon av aviser ?

Siden SA også er så opptatt av arbeidsplasser, bør de bygge opp et lokalt trykkeri igjen. I dag trykkes avisen utenfor Sarpsborg kommune, og man kan jo tenke seg hvilket tap av arbeidsplasser dette har påført kommunen. Ved nedleggelsen av trykkeriet i Sarpsborg rådførte SA seg med Sarpsborg Arbeiderparti og fikk selvsagt tillatelse til å flagge ut, profittbegjæret var stort. Ja, for SA fikk vel kommunens velsignelse ? For de rådførte seg vel med politikerne ? Akkurat som de mener bedriftledelsen i Norske Skog skal gjøre ?

At SA roper på konkurransetilsynet NÅ, og ikke da de kjøpte opp blekka til sin tidligere redaktør Jon Henriksen (det er forbudt å stille spørsmål om hvorfor han ikke ble nevnt i jubileumsblekka til SA - han har som kjent vært Redaktør der - sensur kalles det), Sarpsborg i Dag, for så å legge den ned er en artig problemstilling. Det er alså ok å skaffe seg monopol når man er en statsstøttet avis, men ikke et privat selskap.

SA taler med to tunger.

Gå av Moe.

Roger Larsen

1 comments:

Anonymous said...

Hykleri fra SA sin side, sann Hykleri.

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls