Monday, August 08, 2005

Å shjåppe å danse å leke å sånn ,,


Vyrde Lesar.

Ei av byens tupper, Karoline med C, har vært i Spania et år. Der har hun gått på norsk skole, og lekt med vennene sine på stranda, for i Spania er alt gøy å sånn. Både å leke på stranda og å shjåppe på store Shjåppingsentre å sånn..

Spansk, som jo er et av verdens mest utbredte språk, og som snart er de fleste amerikaneres morsmål, har hun også lært. På et år har hun lært flere gloser. Tenk !!!

De innfødte så hun lite til, da den eneste innfødte spanjolen i nærheten var vaktmester, og slike folk snakker man jo ikke med (kniiis, kniiis), og hun leeeeengter tilbake, til stranda og palmene og vennene og de store, fine, blanke shjåppingsentrene å sånn.

Ja, innvandrere er like over hele verden, vi, Norge, tar velvillig i mot ungdom fra hele verden, som her hos oss får gå på egne skoler, og vi forlanger da ikke at de skal lære seg språket. Nei, nei, sålenge de kan noen gloser og bare shjåpper og shjåpper så er vi fornøyd, og om våre innvandrere lurer på noe : ja, da kan de jo bare snakke med vaktmesteren. På engelsk.

Jeg blir helt kvælm. Er det kaffen montro ?

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls