Thursday, May 11, 2006

Øreproppen og nytt styre.

Vyrde Lesar.

I er det ihvertfall NOEN som holder bena på bakken. HURRA for oss i LO.


I februar fikk Sarpsborg Hørselhemmedes Forening nytt styre.

Foreningen har holdt det gående siden 1950 og har siden 2004 fått mange nye medlemmer. Det nye styret har brukt våren til å planlegge framtiden, og det er opprettet et par underutvalg: tinnituss(øresus) og menièr.

Styret vil forsøke å styrke opplysningsarbeidet med de hørselhemmedes problemer og vil legge litt mindre vekt på sosiale samlinger enn tidligere. Foreløpig er planene å ha et møte med siste nytt fra hjelpemiddelsentralen og de hjelpemidlene de råder over. Hjelpemiddelsentralen kan hjelpe mange med mye. Et møte med en leverandør av digitale høreapparater og andre hjelpemidler. Vi vurder også å tilby kommunens skoler en kort innføring i forbyggende arbeid mot støyskader. Enten ved å tilby hjelp til å informere elevene, for eksempel alle elevene på et visst klassetrinn får besøk, ved å informere lærerne eller ved å forsøke å få elevenes foreldre i tale. Dette arbeidet har startet ved at vi har gått til innkjøp av en "Øreklokke" som kan henges opp i klasserom, barnehager ol, og som ved hjelp av farger viser barn og voksne når støynivået blir farlig høyt. Forbyggende arbeid er viktig.

I løpet av kort tid vil vi gjennomføre en undersøkelse blant våre 500 medlemmer. Alle medlemmene vil få tilsendt folderen "Øreproppen" og kan krysse av for ulike studiesirkler/temaer de vil vi skal starte opp med. Her har vi valgt å satse på både hørselrelaterte kurs/studieringer og kurs av mer sosial karakter. Høstens sosiale utflukt vil bringe oss ut i de store skoger. På jakt. Soppjakt.

Service-teamet er som vanlig på plass i Storbyen(2.etg) fra kl 10 til 13 hver mandag. Her vi du kunne få gratis assistanse med høreapparater, batterier til hyggelige priser og gode råd av våre eksperter.

Den nye styrelederen heter Gunnar Jansen og med seg i styret har han Per Einar Jenseg, Tone E. Isaksen, Aase Berit Lande Jansen, Roger Larsen, Mette Strange Hagen, Morten Jelsnes, Kjell Hagen, Thor Andersen og Andreas Røsok.

Roger Larsen er Tinnitusskontakt og Andreas Røsok er Menière-kontakt. Vi har også opprettet en "Hørsel-telefon" 45 67 57 11, som vil være åpen hver fredag mellom 1800 og 2000,
e-mailadressa er gjansen@sensewave.com og
snail-mail er : SHF. Postboks 16, 1740 Borgenhaugen.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls