Thursday, January 25, 2007

Advokatstanden.

Vyrde Lesar.

I hjelper vi til. Det er bra.

En advokat har de siste dagene materialisert seg på fjærnsynet. I beste sendetid har denne figuren lagt ut i det vide og det brede om at det er så synd på hans klient. En 15åring som påførte en pensjonist slike skader at han døde. Klienten er for ung til å sitte inne , han hadde jernteppe da han slo, han angrer. I tillegg hadde offeret dårlig hjerte og ville hjelpe. En dårlig kombinasjon.

Dette er en tragisk sak for alle parter, og jeg føler både med pensjonistens etterlatte og 15åringen og hans nærmeste. Men se å få avdokat Otterstad ned på jorda, få ham av skjermen, han er jo i ferd med å ødelegge ryktet til hele den norske advokatstand. Goodwillen over denne overbetalte stand, nærmer seg null. Det er jo nesten ikke mulig å tro sine egne øyne og ører når man hører advokattytet på fjærnsynet. La guttungen tilstå, la han sone og la oss tilgi ham, men legg ikke skylda på pensjonisten. Det er da ingen forbrytelse å ha et godt, men svakt hjerte.


Roger Larsen

5 comments:

 1. Advokaten skal jobbe best mulig for sin klient, og takk gud for det.Det er en del av rettssamfunnet. Hvis denne gutten ikek får straffen han fortjener, så er det rettssystemet som har feilet, ikke advokaten.

  ReplyDelete
 2. http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/85142 og legg merke til ordet "spekulasjoner". Har den avdøde ingen rettigheter ?

  ReplyDelete
 3. Den avdødes rettigheter blir ivaretatt av påtalemyndighetene? Er det virkelig så vanskelig å forstå rettsystemet? Du foretrekker kanskje mobben?

  ReplyDelete
 4. I mange tilfelle bør både tiltalte og fornærmede ha sin egen advokat. I dette tilfellet burde dette vært tilfelle, "advokaten" til tiltalte prosederer på lokalnyhetene og forsøker å få avdøde i en negativt lys.

  There is something rotten - blandt våre advokater. Og hva er galt med mobben - eller juryen som vi kaller den i dag ?

  ReplyDelete
 5. Det er forøvrig synd på guttungen. Han har rota seg inn i noe som jeg håper vi kan hjelpe ham ut av, men det betyr ikke at advokatene hans skal angripe offeret, de skal forsvare guttungen slik at han får en rettferdig straff og den hjelp han trenger. Det er advokatens framgangsmåte jeg forsøker å stille et spørsmål ved.

  ReplyDelete

Amazon Associates