Tuesday, June 13, 2006

Halvparten bryr seg ikke om politikk eller DUSTriktspolitikk.

Vyrde Lesar.

I har vi lært det vanskelige veien. Vi så en blodig E6 ta våre liv og ødelegge mange. Vi visste hvorfor, men noen tvilte. Her er beviset på DUSTriktspolitikken.

Norge ligger 30 til 60 år etter Sverige og Danmark i utbygging av motorveier. Penger er ikke årsaken.

Årsaken er at Stortinget har latt distriktshensyn gå foran faglige vurderinger, mener forsker Knut Boge ved Handelshøyskolen BI.

I sin doktoravhandling der han sammenligner veipolitikken i Norge, Sverige og Danmark i det 20. århundret, dokumenterer Boge at beslutningssystemene for veiinvesteringer har vært totalt forskjellig i de tre landene, og at dette har slått ut i totalt ulik veipolitikk.

-Veiutbygging sikret gjenvalg.

I Norge har Stortinget hatt måttet godkjenne alle veier som har vært delfinansiert av staten. Dermed har sammensetningen av Stortinget blitt avgjørende for prioriteringene.

- Veier ble lokkevare overfor velgerne.

Stortingsrepresentanter har blitt gjenvalgt fordi de sikrer en lokal veistubb, sier Boge.
Mens veiutbygginger har vært sett på som en del av næringspolitikken i våre naboland, dokumenterer Boge at veiutbygging i Norge har vært betraktet som et velferdsgode, og at samfunnsøkonomiske vurderinger dermed har betydd svært lite for hvilke veier som har blitt bygd ut.

Tiltredes. Det er trist at DUSTEforbundet er lagt ned.

Ellers så er Carl Ivar, Elis venn, elsker og ektemann, særs opptatt av at partienes bruk av fellesformuen skal granskes, men IKKE få tilbakevirkende kraft. Jeg er sikker på at Carl Ivar, Elis venn, elsker og ektemann, ALDRI har utnyttet felleskapets penger på uærlig vis, ja ikke engang på kanten av lovverket, men hvorfor Carl Ivar, Elis venn, elsker og ektemann, ikke vil at det skal få tibakevikende kraft ... hmmm...

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls