Friday, February 25, 2005

BOMPENGER

er noe ordføreren ønsker seg veldig. Som kjent tar staten inn milliarder i veiskatt, bensinavgift, hk-avgift, registreringsavgift og hundrevis av andre skatter og avgifter(ekstraskatter) her på Østlandet. Disse spres utover det ganske land, hvor det bygges broer og tuneller og gud vet hva, på steder det knapt bor folk. Våre penger blir rettogslett stjålet fra oss.

Å få gjort noe med dette betyr at man må drive lobbyvirksomhet på tinget, eller syting som Ordfører Engsmyr kaller det, og som han sier at det skal ihverfall ikke han, eller Arbeiderpartikameratene hans, drive med. Da er det enklere å flå sine borgere.

Arbeiderpartiet driver derfor og planlegger bompenger over hele Sarpsborg. En tusing ekstra i måneden ser de som et realistisk mål pr bil, og pengene skal de visstnok bruke til bedre veier, eller noe annet flott. Boliger til byens stakkarar (eller fyllikene som vi vanlig dødlige sier), står nok høyt på ønskelisten.

Arbeiderpartiet er så bekymret for at Fredriksstad skal få bedre veier enn Sarpsborg, at de nok vil ha en bompengebod på hver side av Rolvsøysundbrua. Akkurat som med varehusutbyggingene, "Bygger du varehus, så bygger vi også, for da ødelegger vi for dere (eller oss, eller begge)". At Fredriksstad allerede har bygget et stooooort nytt varehus, EuroPris, på Råbekken, har visst gått Arbeiderpartiet hus forbi, men så har jo vi lurt Frekstæfolka ved å bygge Storbyen da. Varehuset som tok rotta på St.Mariegate. Med god hjelp av 15 kroner i timen i parkeringsskatt.

Og sånn skal galskapen fortsette, ifølge Engsmyr vil Sarpsborg få en kortvarig (var det 25 år bompengebodene i Fredriksstad skulle stå ?)gevinst, deretter vil Fredriksstad få så godt veinett at ingen vil handle i Sarpsborg. Vi kommer til å dure forbi Tunejordet og AmfiBorg og Storbyen, med kun en tanke i hodet : å kjøre 15 kilometer til Fredriksstad for å handle på REMA1000, eller HennesogMaurits eller Cubus eller MækkeDonnal. Men det er bedre med en tanke i hodet, enn mange tomme hoder. Mannen har visst ikke fått med seg at det er akkurat de samme butikkene i Sarpsborg som i Fredriksstad....

Sjøl har jeg forøvrig aldri stått mer enn 10 minutter i bilkø hverken i Sarpsborg eller Fredriksstad og om jeg sitter i bilen å hører på radio, eller sitter foran Iddiotboxen for å se på dopehuer fly rundt i skauen på plastikksnø og på plastikkski, det må jo være ett fett ?

Nå skal Partiet bare bestille et par sympatiske Ledere i Sarpsborg Arbeiderpartiavis, sadått, ihverfall ymte frampå at det kunne Partiet trenge (de kjenner nok redaktøren, og de kjenner også Jon Henriksen som ifølge SAnnheten (PRAVDA) aldri har vært redaktør i SAdått) sånn at valgkveget skjønner at her ligger frelsen. I bompengeboden.

Eller ... neida, langtifra, snarere tvertimot. SA er vårt etiske fyrtårn, vår moralens vokter, se helt bort i fra det forrige avsnittet er dere snille. (hi,hi,hi,hi)

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls