Tuesday, February 22, 2005

Deltidsarbeid og ekstrajobbing.

Ikke bare undertegnede, men også likestillingsombudet Kristin Mile og regjeringspolitikere reagerer på kjønnsdiskrimineringen i arbeidslivet. Det blir nå tatt til orde for å lovfeste deltidsansattes rett til å tre inn i heltidsstillinger. Det blir også snakket om å begrense retten arbeidsgivere har til å organisere arbeid i deltidsstillinger. Deltid er det nesten bare jenter som jobber.

I dag jobber 43% av yrkesaktive kvinner i deltidsstillinger, av mennene er det kun 10% som gjør det samme. Enda værre blir det hvis vi feks. ser på den Arbeiderpartistyrte kommunen Sarpsborg. Man har opprettet et eget kontor som "lyser" ut ekstravakter. Man sender ut "ledige vakter" på SMS til de som står på reservearbeidskraftslista (et Marxistisk begrep i en Narsistisk kommune ?) og deler jobbene ut etter først til mølla prinsippet. Er man jente skal man alså alltid ha mobilen på og begrepet "Alltid beredt" får et nytt innhold. Planlegging av daglige/ukentlige gjøremål blir umulig, men skal man overleve må reservearbeidskraften slåss om de ledige stillingene, pr. mobiltelefon, passe kjeften sin, og neie når de kommer og når de går. Allehelst skal de stå klare med skautet i hånda.

Dette hadde ikke vært mulig i "Mannestillinger". Ingen menn ville funnet seg i en slik nedverdigende arbeidssituasjon, i slike stillingsbrøker eller i en slik måte å bli behandlet på. Sarpsborg kommune kniper inn timer i jentestillinger, slik at jentene blir avhengige av SMS-slagsmålene, kurs tar jenter på fritiden og kanskje tar de rapportene da også.

Som kjent er jenter søte når de er sinte .... enn så lenge.

Blir fagforeningene ledet av menn montro ?

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls