Sunday, February 27, 2005

Kopiering av MP3 og annet møl og SA sin kopiering av Dagsavisens ledere.

Vyrde Lesar.

Jeg har de siste dagene "forsket" litt i programmer (P2P) for nedlasting av filer fra verdensveven. Kazaa, Morpheus, Gnutella og Bittorrent.

Jeg lastet ned Bittorrent, istallerte og fant en Bittorrentnode. Her lå musikk, film, bøker, tidsskrifter, tv-programmer, radio-programmer, bilder, dataprogrammer og alt som finnes av e-varer. Dataprogrammer, som koster fra 0 til 100000 i butikken lå her, klare til nedlasting. For å omgå de sperrer for piratkopiering programvareskaperne har lagt inn, har"Piratene" lagt ved cracks og bruksanvisninger for å omgå de sperrer som ligger i de fleste programmer.

Uansett hvordan man vrir og vender på det, så er dette e-tyveri, e-ran og e-innbrudd. Nå skaper neppe disse nedlastingene noen problem i dag, kanskje unntatt for musikkbransjen. Men når alle sitter med 10G ADSL ... oi..

Selv jeg, som ikke har det minste til overs for 68institusjoner med sugerør ned i statskassa, ser at her kan det oppstå usymetriske verdilinjer. Hverken BONO, LINO, TONO, Gramo, Norwaco eller Kopinor er sugerørsorganisasjoner etter mitt hjerte. Det er umoralsk, av TONO, å forlange godtgjøring fra NRK og andre radiostasjoner som egentlig driver reklame for utøverne, feks Topp20 VG-lista på Fredags ettermiddag på NRK1.

Når musikere i tillegg stjeler sine utenlandske kollegers godtgjøring, ja da er de like gode som en som laster ned ulovlig kopiert MP3 musikk. De er tyver ALLE sammen.

Sarpsborg Arbeiderpartiblad, eller SAdått, som de kaller seg i denne e-tid (dått-tid) ser forøvrig også ut til å kopiere. Temaer som dukker opp som leder i Dagsavisen, ser ut til å dukke opp i SAdått rett etterpå. De har ofte litt forskjellig gramatisk struktur, men viser at her har noen snakket sammen. Redaktør Moe og redaktør Bleness har neppe drømt opp de samme temaene. Men det er lov å hjelpe hverandre, og noen har tyngere for det og trenger hjelp. Det er jo sikkert at Konsernet, A-pressen, gjerne vil samordne sine ledere nå rett før valget. Konsernet, som går med kapitalistiske overskudd, nyter jo godt av våre skattepenger, sterkt subsidiert som de er, ja og MOMSfritatt !! Dette vil sikkert Senterpartiet, SV og AP fortsette med. Grunnen : Nationen, NyTid og DAGSAVISEN og BergensAvisen og ... alle de andre avisene med sugerør rett inn i statskassa.

Det store spørsmålet er jo ikke om avisene blir diktert temaene i enkelte av lederne, men av hvem : Youngstorgets grå eminenser, Jens Stoltenberg eller kanskje LO ?

Vyrdsam Helsing
Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls