Monday, February 21, 2005

Ost og moral

Vyrde Lesar.

De siste dagene har vekket mang en forbruker. Det er ikke bare pris og kvalitet som teller når butikkhyllene fylles i øyen- og plukkhøyde. Smøring er like viktig. Vi reagerer med avsky på TINE meieriers forsøk på brutal og delvis vellykket utestengelse av konkurrentene. Sarpsborg Arbeiderblad sitt vellykkede kupp mot Sarpsborg i Dag, tidligere SA-redaktør Jon Henriksen sin blekke, var det ingen som reagerte mot. Men det er ønsket om markedsdominans, monopol og høyere fortjeneste til eierne som ligger bak begge, brutale, kapitalistiske monopolovergrep.

Hvordan står det så ellers til i vår lille globale verden. Vi, som nå griper etter Q-melken og ost fra Synnøve Finden, har vi egentlig noe å være stolte over. Et rugende NEI er svaret, i våre nasjonale butikkhyller, er fortsatt de fattige utestengt. Med hjelp fra Storting og Regjering er bønder i den fattige verden utestengt fra vårt marked. Kjøtt og pølser, pottit og korn, ja dagligvarenes hyller er forbeholdt det Norske Jordbruks eiere, et gammelmodig, ekstremt dyrt og skattebetalerbetalt landbruk får den plassen de ønsker. Og i verden forøvrig, dør 5000 barn daglig av sykdom og sult, deres fedre har intet marked, intet sted å tjene penger. Mot Jarlsbergost subisidiert med milliarder, har ingen liten bonde i den fattige verden sjangs. Og ikke vet han sitt beste heller sier Senterpartiet, han vet ikke at Norske Statlige subisdier EGENTLIG tjener ham.

Senterpartiet er forøvrig partiet som vil utrydde all verdens rovdyr : tigre, elefanter, løver ... ja, for om man vil utrydde norsk ulv som spiser sterkt subsidiert sauekjøtt, må man vel også utrydde tigre som spiser mennesker. Eller ... det er jo helt nede i India ..... måtte Senterpartiet komme under sperregrensa !!!!

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls