Friday, September 30, 2005

IT arbeidere er like gode som UNION arbeidere.

Vyrde Lesar.

Jeg er IT-ingeniør.

Jeg har fått sparken sammen med tusenvis av andre IT-ingeniører de siste årene. Tusenvis av arbeidsplasser i IT-bransjen havner nå i lavkostland som Kindia, de store kjempene i øst (Kina og India) og norsk IT-industri sprudler ikke akkurat over av nytenking og rekruttering om dagen (men det blir bedre), selvom slike utsagn er vanlig på jobbchattene :

"Men er du flink ?Hva slags formell kompetanse har du da? Høyskole i 2 år? Bachelornivå? Masternivå? Selv om jeg hadde 10 års erfaring som utvikler og leder, fikk jeg ikke noen interresante tilbud uten å fullføre bachelorgraden først."

"Men er vel enig i at mange IT jobber er ikke noe å satse på i framtiden, IT som bransje begynner å bli moden. Arbeidsgivere forventer ikke at man bare skal kunne IT, man må se helheten og en tilleggsutdannelse i økonomi er da en veldig fordel. Man kan jo si at da kan man likegodt ta en utdannelse i økonomi først som sist, men da var det det med interesser igjen :)"

Men er industriarbeidsplasser viktigere enn IT-arbeidsplasser?
300 industriarbeidsplasser i Skien fikk samtlige politikere og næringslivstopper til å engasjere seg i Union.
Samtidig varslet Telenor at de skal kutte kostnadene med 1,5 milliarder kroner innen 2007. Ett av tiltakene er å fjerne over 700 stillinger i 2005.

Hverken media eller andre har engasjert seg i 700 IT-arbeidsplasser.

Er industriarbeidsplasser viktigere enn IT-arbeidsplasser?

Som LO-organisert kan jeg fortelle at IT-folk ble kjeftet huden full fordi de tjente for mye. Dette var ikke sporadiske kommentarer som kom fra enkeltindivider som tilfeldigvis var LO-organisert, men fra tillitsvalgte og LO-ansatte OVER DET GANSKE LAND. Det var merkelig og ekkelt å bli "tatt" av LO-folk fordi man tjente hundre eller to hundre tusen mer enn en industriarbeider. man var da per se : en drittsekk ?

Det som ER viktig for norsk IKT-industri, er at TELENOR mister eierskapet til det sorte gull, kablene våre. De brukes nemlig til å tappe norske kunder systematisk, og så investere pengene i Bangladesh eller Hviterussland.

På Surr i Mårra, har man blitt enige : Ulvespist sau skal bli bye dyrere, mye !!! Forundra ? Og så skal visst reven begynne å spise sau igjen, det slutta den med da revespist sau ikke lenger ble erstattet. Så nå skal sauebøndene snart ha erstatning for de 120 000 svarte sauene som forsvinner hvert år også. Det forsvinner visst mye svart ved fra de store skoger også. Den brukes muligens til å fyre i grytene under svart fårikål ?

Det er helt HORRIBELT, men SenterPartiet, Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet går nå imot at saue og reinsdyrtap skal dokumenteres. Det skal alså holde med at en sau (som ikke er tellt på forhånd) rettogslett går seg bort. Vipps : da er den spist av ULV.

Jeg blir helt kvælm !! Her skal man omtrent grave seg ned i trusa på enslige mødre, men BØNDER, neida, de kan bare fortsette svindelen sin de !!

Man skal også få betalt om det finnes ULV i nærmiljøet, BETALT for å bo på landet. Barna blir vel mindre nærvøse da, etter å ha blitt skrent vettet av av foreldrene sine på forhånd ?

Kuer dreper forøvrig mange flere mennesker på år enn ulv, og skal TIGRENE i india også utslettes ? De spiser ikke sau, men mennesker !!

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls