Saturday, April 01, 2006

Europa en verdensdel i flammer ? Igjen ?

Vyrde Lesar.

I skal ikke OlavsDagene arrangeres mer, men en halv million ville komme kulturlivet i Sarpsborg tilgode. Filmfestival, gågatefestival, bokfestival, kulåsfestival, fossfestival, skolefestival, 17mai festival, juletre på Greåker ..... Festivitetenfestival (med mat), Ravnebergetfestival, St. Hansfestival, kort sagt Folkets Festivaler !!! ville vi kunne ha for 500 000 kroner.

Mens fransk ungdom slåss for å bli Pegauister, å få omtrent uoppsigelige arbeidskontrakter, omgår nå de Globale Industri hele problemet. Hyundai bygger en ny fabrikk som skal legges til Tsjekkia, og i den samme retningen, Østover, orienterer all Europeisk industri seg. Vekk fra tilstivnede Europeiske gammelmannsstater, Tyskland KAN redde seg, Frankrike vil synke ned i arbeidsledighetens gørr. Thatcher reddet England. Hva med Spania ? Italia ?

Det spesielle med Europa er de rigide lovene på arbeidsmarkedet, derfor bygges det snart ikke nye fabrikker i "det gamle Europa".

I Nord-Afrika er det 300 millioner innbyggere, problemet her er at de er mange er uten utdannelse, uten muligheter til annet enn L'Europe. Her frister muligheter til arbeid og generøse sosiale trygdeordninger. Om Frp sin barnetrygdordning blir vedtatt ... huttettu .. da kommer mange. Om man ikke samtidig vedtar Frps innvandringspolitikk samtidig da.

Egypt, den arabiske stjerne, det ledende arabiske landet har 77 millioner innbyggere. Nesten 35 millioner av dem lever på under 15 kroner pr dag, bare 40 millioner kan lese og skrive. De lever uten mulighet til å få jobb, i dyp fattigdom og uten mulighet til å kunne lese aviser og bøker (men de kan se TV om de har en). I NordAfrika blir sentralregjering og politikere sett på som gjennomkorrupte og rettlederne blir etterhvert de religiøse lederne.

Ja, vi har noe å se fram til ...

om vi fortsetter med båre tollbarriærer og vår mat-uhjelp. Vi må senket tollmurene, slippe fattige afrikanske bønder inn på markedene våre og sist men ikke minst : starte skole, skoler, skoler. Utdanne de fattige, gi de muligheter til et annet liv en voldens og trøsteløshetens. Men det klarer vi ikke engang med våre egne barn. Det er ingen grunn til at folk ikke skal få svære bøter/fengselsstraffer om de ikke vil ansette folk fordi de heter Noman.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls