Saturday, April 15, 2006

Ranfare i påska og Arf sine støvler

Vyrde Lesar.

I er det nå farlig å ferdes enkelte steder.


Sarpsborg 13/12 1945,

Rapport til politimesteren i Sarpsborg
avgitt av res.pol.kunst. Ivar Andersen.

Ad, savnede langstøvler av lær tilhørende Jens Arf, Gjøvik.

I anledning av de savnede støvler har en søkt oplysninger hos ingeniør Dahlbak og frue Korsgaten 27., Sarpsborg, hos hvem Arf bodde inntil krigens slutt, Dahlbak
og frue meddeler følgende:

Da Arf reiste til Gjøvik lot han sitt tøi bli tilbake på sin hybel hos Dahlbak. En tid etter krigens slutt pakket fru Dahlbak alle Arfs saker. Hun kan ikke huske at hun pakket ned et par lange lærstøvler. På forespørsel kunne ikke Dahlbak og frue erindre at Arf i det heletatt hadde vært i
besiddelse av lange lærstøvler I den tiden han bodde hos dem.

Arfs bagasje, som bestod av 2. kofferter, 1. rygg sekk, 1. kasse og 1. eske, ble hentet av politiet den 7/8-45., og samme dag sendt til Gjøvik politikammer.

Fru Dahlbak husker av hjemmefronten etter krigens slutt beslagla en hirdunniform og div. N.S.-literatur hos Arf. Hun tror ikke at det ble beslaglagt noen lange lærstøvler. (Det er riktig, da en her ved politikammeret ikke kan finne at det har vært beslaglagt lange lærstøvler hos Arf.)

Dahlbak og frue oplyser videre, at før det ble foretatt ransakning hos Arf i det heletatt, ble det av en eller annen hentet et radioapparat på Arfs hybel. Apparatet tilhørte Arf. Dahlbak og frue mente derfor at det kunne være en mulighet for at støvlene ble hentet ved samme anledning.
Om Arf hadde vært i besiddelse av slike støvler som omtalt.

Hverken Dahlbak eller fruen så denne person, da vedkommende må ha vært i besiddelse av nøkkel til utgangsdøren, og har låst seg ubemerket inn. De heftet seg forøvrig svært lite ved det da de trodde at Arf selv hadde hentet radioapparatet som var det eneste fruen kunne se var fjernet, da hun tilfeldigvis så inn på Arfs hybel.

Utenom Dahlbak og frue var Arf den eneste som hadde nøkkel til utgangsdøren.

Ytterligere oplysninger kunne ikke Dahlbak og frue gi.


Neste bolk kommer i morgen !!!!

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls