Sunday, April 02, 2006

Pengene følger pasienten og gi oss politikken vår !!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg jobber pollitikkerne hårdt.

Et lite utdrag fra referatet på siste formannsskapsmøte.

5. Gruppestøtten og representantstøtten justeres hvert år i samsvar med konsumprisindeksen.

Legg merke til at støtten skal indeksreguleres. Det er selvsagt ikke noe man gjør med toppskatt, arveskatt, fradragsmuligheter. Men akkurat denne støtten, støtter jo DE ALLER UPPERSTE.

Så til noko heilt anna :

De dukker opp i avisene som lus på liket nå, arbeiderpartirepresentantene som er redde for å miste plassen sin. Nå har Svein Roald Hansen dukket opp med beskyldninger mot Frp (the underdog) og sier at Frp bedriver ansvarsfraskrivelse da kommunene bruker for mye penger/de får for lite penger.

Hm .... og det sier en mann som siden krigen (omtrent) har gått inn for en ordning som systematisk tømmer sentrale kommuner på Østlandet for penger og overfører pengene til distriktene. Som er medlem av et part som systematisk har tappet Tune, Sarpsborg, Fredrikstad ... kommune for penger i en årrekke. Kan man bli frekkere? Kan man bli kvalmere?

Og hvordan distriktene tenker, ser vi på TV. Alta og andre innenlandskommuner i Finnmark vil ha litt av verdiskapningen som skjer i Hammerfest. Men Hammerfest vil ikke dele (det får vel holde at Alta får penger fra Sarpsborg og det sentrale Østland?), og da sier Altaordføreren: ”Er det slik at Hammerfest ikke vil dele, da kan olja berre ligg der.” Nede i havet. Han har alså ikke en eneste forestilling om at oljeutvinningen tjener fylket, landet, Skandinavia, Europa, Verden. Sånn tenker man når man siden krigen har fått overføringer fra det offentlige.


Tilbake til APmannen Svein Roald Hansen. (Jommen er han dum alså), han tror at leger, sykepleiere, omsorgspleiere og alt annet som trengs på et privat sykehjem, skal stå klare for å konkurrere hvis Frp-modellen (pengene følger mottakeren, som selv velger sitt sykehjem(/skole/barnehage)) gjennomføres. Det er først om markedet, de eldre, etterlyser noe mer enn nedslitte stoler de har arvet etter avdøde pleietrengende, nye sykehjem vil materialisere seg. Om det viser seg at private kan gjøre det bedre enn det offentlige, da vil de offentlige tilbud måtte bli bedre, men DET ER IKKE SIKKERT AT DE PRIVATE VIL VINNE. Selvom der er visst noe Arbeiderpartiet tar for gitt? Stoler de ikke på at det offentlige tilbudet er godt nok ? Stoler de ikke på Ordførerens kamerater, de fagorganiserte (vi har snart like store sugerør ned i felleskassa som Senterpartiets bønder !). Og EN ting er helt sikkert : I DAG ER DET ALTFOR FÅ SYKEHJEMSPLASSER. DE FLESTE ELDRE SYKE HOLDER SEG HJEMME ! DET ER JO IKKE SIKKERT AT SELVOM MAN ELDES I KNÆR OG FINGRE AT MAN SYNES DET ER GREIT Å DELE DAGEN MED PLEIETRENGENDE SENILE.

Men det er ikke sikkert det vil ta så lang tid før private sykehjem materialiserer seg, for i dag bør de gamle (ifølge Svein Roald Hansen - som visstnok har besøkt et sykehjem) være glad for å få en sykehjemsplass når de trenger det. Det Svein Rooald Hansen glemmer, er at mange eldre kanskje foretrekker å være syke i sitt hjem, om de bare fikk hjelp nok. Ikke bare av familien, men også av leger, sykepleiere, teknologi og katta. Det vil de kanskje kunne få om de fikk styre selv. Om pengene fulgte pasienten !

I Sarpsborg har vi for øvrig gode erfaringer med privat kommunal bistand. Både søppelkjøring, strøm, telefon, barnehager og politikk (rådmannen babler stadig om innleide konsulenter) driftes vistnok av private. Det er vel kun Potetdiskusjonene vi kunne vært foruten. POLITIKKEN TILBAKE TIL OSS !! VÅRE FOLKEVALGTE !! NÅ !!

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls