Tuesday, April 04, 2006

Handlingsreglen og hvor penga går

Vyrde Lesar.

I slåsses det. Desverre.

Handlingsreglen har bursjdag. sier fruen fra havet, SurreVirre ministeren fra SV, Kristin Halvorsen.

Så kjekt da !

I god pedagogisk pjattestil legger hun ut om reglen i dagsavisen. Hun er redd for å bruke kroner på veier, gamle, skoler, kirker og ju neim it !, men innimmellom alt pjattet kommer det fram noe med substans.

Siden 1970 har vi brukt halvparten av statens oljeinntekter. I år skal vi bruke 65.9 milliarder oljekroner. Det er omtrent det det koster å holde på et gammeldags småskala hobbylandbruk det, så det er dit ALLE oljepengene har gått.

Til en primærnæring som ikke vil fornye seg, som ikke vil ha konkurranse (husker du eplene på 70 tallet ? Det var forbudt å importere søte gode epler før alle de sure flekkete norske var spist opp Kvalitet ? Hva er det ?). Har du noensinne fått mørt kukjøtt (eller storfekjøtt som det visstnok heter), og lapskauskjøttet du får i industrilapskausen, det er restruktureret, revet fra hverandre og presset sammen igjen, det er jo nesten utyggelig uten å ha blitt industrialisert.

Så OM du lurer på HVORFOR skoler, veier, kirker .... forfaller, så er det fordi vi har bønder bundet opp i en så uproduktiv produksjon, at de må subsidieres med 30-40-50- 60 milliarder i året.

Det har forøvrig kommet en ny regel for eiendomsskatt : bøndene skal slippe, og dette er et nytt sugerør ned i ststskassa styrt av senterpartiet, Det ER en grunn til at de sitter så musestille i sine posisjoner om dagen, de vil ha alt.

Regjeringen fører også en meget "offensiv" næringspolitikk om dagen, de deler ut såkornkapital (pøser penger inn i håpløse prosjekt) : Nordland får en milliard til næringsutvikling (turiststier ingen bruker, heksutdriving osv osv) men Østfold får (hold deg fast) 35 millioner

3,5 % av det Nordland får , skal vi regne pr hode ? (men noe skal Nordlandinger jo ha å tulle med siden Nordland VII ble tatt fra de, DE BLIR NEKTA Å ÆRBE SJØL AV EN APREGJERING !!!! Kan det være en APE-regjering det er snakk om ?)

Vi sosialdemokrater skjønner ingenting !

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls