Monday, November 14, 2005

Sarpsborg eller fredrikstad ? Valget er lett, desverre !

Vyrde Lesar.

I er det ikke så mange som vil bo. Men DET skal det bli slutt på :

Vi skal gjøre byen mer attraktiv sier Engsmyr og tenker vel på BurgerKing og kanskje et par, tre, fire, fem, seks, syv, åtte, ni eller ti nye trauste, brunostblokker. Gjerne rundt Gjallargata, ja den som alle bussene brøler gjennom og alle pensjonistene bor i.

Vi har flotte arealer til næringslivet sier han, men er ikke Gågata nesten død ? Og som boliger kan vi tilby kaninkasseblokker i fortettede og ødelagte villastrøk mener han kanskje ?

Det er billige boliger sier Engsmyr, hvorhen ? I Struerveien på Alvim ? Billigere enn i Fredrikstad ? Moss ? Halden ? Oslo ? Bergen ? Råde ? Rygge ?

Og så har vi masse kultur, sier han. Tenker han på et lite, mørkt og trangt Glenghus? Eller tenker han på Biblioteket montro ? Det er knapt nok plass der heller, eller det er kanskje det "velbevarte" Borregardsyssel museum han tenker på, eller borregaardsmonumentet (folk bruker tusj på det, slik at det skal være mulig å se hva som står), eller ... Glem Gleng, det er ikke bra nok, og kun for spesiellt intresserte ?

Det må andre boller til ! Glem kinoen, glem fotballen på stadion, glem ... alt det gamle ....

Kunne man satse på Festiviteten, Mia og Folkets Hus (renovert til noe annet enn den blokka den er i dag ?) som startsteder ? Kunne man styre TRAFIKKEN bedre ? Tørje er det kanskje for sent å gjøre noe med, pønta som det er med Mækkdånnalsdparasoller ? Hvor skal byens kunstnere samles ? I A-porten ? Nei, nærmere. I ... Astrids Gate ? I ...

Hvorfor ikke gjøre Stadioen til en friidrettsarena istedetfor en fotballbane ? TiKampens by, for folket ! Det ER forskjell på GLO-idrett og Delta-idrett eller (fotball i SFK-regi ER en delta-idrett akkurat som innebandy og hockkey og ..)

Kan det bo folk på Borregaardsyssel ? Bør det bo folk der ?

Kultur kan ikke konstrueres i et vakum, kulturen spirer når den får grobunn. Da er ikke noen tusenlapper til oss middelaldrende på Gleng nok, det kan tilogmed være FEIL !

En levende gågate, er en god start. Ikke et glassmonstrum på Mækkdånnalstørje.

Og ungdomsskole og teknikken og bibliotek og handelssenter og kino og badeland og ungdomshus og ... i EPAkvartalet !

Men husk : Russiskinspirert arkitektur : NJET !

Er Olføreren våreses totalt på viddene, eller er det jeg som har øya igjen/åpne ?

Roger Larsen

3 comments:

Anonymous said...

Tilbudene i Fredrikstad bruker jeg, men jeg ønsker å flytte til den sosialistbefengte byen hvor innbyggerene må betale seg ihjel på eiendomsskatt og kommunen kaster penger etter lokale investorer (ref Værste og infrastruktur)

Sannheten er at begge byer har vokst prosentvis like mye siden 1980, mens teorien sier at veksten skal øke proposjonalt med størrelsen. Så helt bra er det vel ikke der nede heller. Men det er jammen på tide Sarpsborg får ut fingeren på mange arenaer.

Anonymous said...

La vår kjære ordfører bruke 5 millioner på torget. Vi blir ikke mer sarpinger av den grunn

Anonymous said...

HArru begynt å sensuere eller?

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls