Monday, November 21, 2005

Børtevannskamerater (Kamerater, vi sulter!) og den tredje verden.



Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi Børtevannskameratene og Sarpsborg ArbeiderPartiAvis, som har tilgang til maktens kjerner og hjerner (de aller upperste), både på Tinget og på Rådhuset. Og det er selvsagt ingen SANNHET at alle ønsker sykehuset til Kalnes. Betyr det mer trafikk, trangere eplehager, flere brunostbetongblokkker, mere støy, mas, kjas og idioti (motorvei vei gjennom Greåkerdalen), så takker ihvertfall jeg et rungende NEI. Det er ikke sikkert jeg bilr så lenge alene om det. Bare vent til Langemyr pånytt skal betongherrliggjøres !

Jeg har også denne uke besøkt Oslo. En natt på hotel Munch (om Thon skal kapre kunder ved å gi bort gratis overnattinger, bør han bruke annet enn Munch som premie. Dette er et småsjabby, trangt, trist hotell som ligger feil til. Jeg hadde ikke engang tatt i mot et gratis opphold til. Men det kan sikkert være et bra sted å sove, fra 2400 til 0600, etter en hard økt overtid), og en natt på SAS ved slottsparken. I 18 etasje hadde vi storslått utsikt over Oslo, mot Holmenkollen og vi koste oss. Det kan anbefales, men det er jo myyyyye dyrere.

Oslo er forøvrig en trist affære. DeliDEluca og 711 og Narvesen og Mækkdånnals og pizza og andre fastfudder (fastfuddludder ?) overalt. Delien HAR både fiskekaker og karbonader, men fortrenger omtrent hver hjørnebutikk i hele sentrum, og det er kjøp, kjøp, kjøp hele veien. Litt spagetti og et par kaker på Deli = 175 spenn. Et par kaffe og et par kaker på Pascal på Drammensveien = 160 spenn, og sånn gåre slag i slag.

Men vi fikk en fin tur på Teknisk Museum. Her var det ingen tiggere, ingen forkrøplede tiggere, ingen horer, ingen dundrende diskomusikk, ingen østeuropeisk trekkspillmusikk, ingen .. roden og freden.

Karl Johan søndags morgen viste oss at det GÅR an å sove midt i trafikken, fra Grand til jernbanen, tre møkkete, sovende uteliggere. Oslo trenger mykji meir penga, ikke de berømte distriktene, det er Oslo som tar "vare" på alle som ikke passer inn i Distriktene, og da treng Oslo mykji meir penga.

Vi traff forøvrig en gammel studievenninne i sentrum, og stakk innom hennes leilighet bak Aker Brygge. Et par hundre kvadrat = nærmere 4.5 millioner. Puhhh .....

Det meldes ellers (fra Sør Amerika) at det går så det susær i Chile. Det blir stadig færre under fattiggrensen (nå 20%), i motsetning til resten av det røde kontinent (50%). Chile har som kjent (?) trykket kapitalismen og frihandelen til sitt bryst. De har inngått avtaler med både USA og Kina og andre land. Med stolthet kan jeg slå fast at en av mine kamerater, Ole Petter Krabberød, var en av foregangsmennene som la grunnlaget for Chiles økonomiske vidunder. Lakseoppdrett !

Det ser forøvrig ut til at prosessen med å åpne grensene for de fattige landene stanser opp. Det har ikke vært noe problem for den rike verden å åpne opp for industriprodukter og tjenester (det har pågått de siste 50 år WTO har jo hett GATT) , da vi har tjent på dette. Men når det kommer til å åpne for handel vi kan TAPE på, og den tredje/fattige verden vinne : da blir det annerledes. Frankrike er det land som leder an i denne EKLE situasjonen : frihandel er bra kun når vi tjener på det. Bak denne hule politikk, gjemmer vi oss, vi DET RIKE NORGE !

JEG SPYR.

Roger Larsen

1 comments:

Anonymous said...

Sarpsborghjørnene kan brenne, trebebyggelsen likeså. Brunostblokkene er velkommene.

http://www.adressa.no/kultur/article588001.ece

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls