Thursday, September 07, 2006

Kællegreier

Vyrde Lesar.

I slipper man ut tabberanere og det er helt rett sier leserbrevforfalskeren og de svakes advokat. I Fredrikstad truer folk i fortvilelse med vigilantevirksomhet. Vi kan nok takke den sittende regjerings partier for at man ikke tar forbrytere og banditter. De synes jo synd på bandittene, det er ikke bandittenes, men din og min skyld at bandittene er blitt banditter, og så er det samfunnet og så er det furua og så er det ... det er ihvertfall ikke bandittene det er noe galt med og er det noe galt med bandittene så er det min og din skyld og samfunnet .....

Et eldre ektepar fikk rasert huset sitt i Nord Troms. De anmeldte saken og hver av de fire drittsekkene som hadde rasert huset møtte i rettssalen med hver sin statsbetalte forsvarer. Om ekteparet ville ha advokathjelp : DA MÅTTE DE BETALE DET SJØL !!!!!!!!!!!!!! (det er helt sant og ikke en vits).

Ad leserbrevforfalsking så kan vi gjenta gårsdagens kommentar :

Alle advokater vet at dersom en person først har løyet om én ting, kan det såes tvil om han også gjør det neste gang. Derfor burde de tiltalte fått råd om anger og tilståelse på et tidligere tidspunkt. For hvorfor skal vi tro på dere nå, når dere selv sier at dere løy sist?

og legge til (fra aftenposten, NOKAS saken):

Andersen forklarte i retten at han med én gang la kortene på bordet overfor forsvarsadvokaten og tilsto at han hadde vært med på ranet.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, men ut fra bevissituasjonen mente forsvareren at jeg burde holde kjeft. Valget måtte jeg ta selv, hevdet Andersen.

Dette skal ha skjedd etter at Langenes hadde rådført seg med kollega Christine Hamborgstrøm.

Det er ikke uetisk av en forsvarer å forklare klienten hvordan bevisene i saken står, hvordan domstolen vil kunne oppfatte disse og gi råd om hvordan klienten skal forholde seg til spørsmålet om straffskyld etter siktelsen. Men det nærmer seg en advokat-etisk gråsone når forsvareren drøfter dette med en kollega som samtidig var forsvarer for David Toska.

Det er i slike tilfeller spørsmålet dukker opp: Hvilken av klientene fikk ivaretatt sine interesser av advokatfirmaet?

Roger Larsen

ps: Den første boken jeg leste het : Soppen Popp og vennene hans ...

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls