Tuesday, April 26, 2005

Ekstraskatter

Vyrde Lesar.

Bompenger er en uting, men når de griper om seg slik de har gjort i Fedrelandet, blir det både latterlig og en ekstraskattbelastning. Kommune etter kommune vil bompengeskattebelegge sine innbyggere og allehelst de som drar gjennom kommunen og gjerne også alle turistene.

Fredrikstad kommune passer på å legge bompengenebodene slik at de får flådd hytteeierne på Hvaler, som nå må betale bompenger både tre og fire ganger før de når hytta. Da er det gått for langt !!

På Svinesund bygger man bompengeboder ved den gamle brua, den som var nedbetalt i 1940 (?) og den Norske stat vil tvinge Svenskene til å gjøre det samme. Vi skal alså betale ekstraskatt for veier som allerede er bygd, nedbetalt og som har stått i snart 100 år.

Ikkenokmed det, det er privatbilisten som er den store, stygge drittsekken, og som skal betale mest. En trailer, som jo ikke er annet enn en kåntainer på hjul, sliter 30 eller 40 ganger mer på en vei enn en liten Golf. Kåntaineren kan sendes med tog eller båt, det står bare på vilje, men skal man i nærsupermarkedet, så må man nesten kjøre, da våre politikere, i sin store visdom, har drept nærbutikken, man må handle stort, da det ikke bare er å stikke bort til "Rådæn" lenger, eller "ner te ho Bærtæ", man må i bilen, omtrent okke som. Hva er da mer naturlig og logisk å skattelegge den biltrafikk man hater ... ehh ... elsker ... ehh... har lagt til rette for ...

bensinskatt, eiebilskatt(årsavgift), piggdekkskatt, hestekraftskatt, registreringsskatt, moms ....

Det begynner å virke urimelig, veldig urimelig, spesiellt når politikerne prioriterer bruer til nesten øde øyer, istedet for infrastruktur der FOLK BOR.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls