Saturday, April 30, 2005

Red anm i Lederen.

Vyrde Lesar.

Lederene i Sarpsborg Arbeiderpartiblad er mer bekymret for at en steinrik stutum gir penger til den borgerlige blokk, enn at vi i LO gjør det. Det bør de ikke være. Men han bør ha grunn til å være bekymret for vår, LO sin, inntreden i Arbeiderpartiet. Ørnen blandt partier.

Vi har nemlig kjøpt oss plass, og med de holdninger mange sentrale tillitsvalgte viser, så er det da fare på ferde.

Sentrale tillitsvalgte i El@It forbundet har Frankrike som idealstat, der kan man ikke si opp noen ! ("men, du NN, blir noen ansatt da da", spurte jeg. Men DET hadde man ikke tenkt på).
Men under en meget fuktig fagforeningsbetalt middag, viste det seg at han også hadde andre ideer, om "svartinger", om spritpriser, om skatt og om arbeidsfolk som tjente både 400 og 500 tusen.

Sentrale tillitsvalgte i El@It forbundet (gamle SVere og Marxister (som Valla)) vet ingenting om statestikk(pengsjon skal ikke røres), de synes skolen skal være koselig, men at alle skal stille med lærlingplasser uansett, de synes at heismontører med bart er barske, at polakker tar jobbene våre og at det er greit å trikse med oppsigelsene til importert arbeidskraft, slik at de blir lenge i landet (på trygd) og slipper å dra tilbake til India (hvor de jo trenges). Ventelønn er bra slik at "utslitte" NSBansatte kan gå i årevis uten engang å søke jobb (postfolk også), AFP er flott, men må gjelde alle slik at man kan gå av når man er seksti. At det kommer en generasjon etter vår, nei det er nå dømmeses problem.

Nå har vi kjøpt oss innflytelse, blitt tatt opp i partiets indre, og vi vil ha makt.

Det er et demokratisk problem. Og et økonomisk problem.

Jeg har forøvrig gått på LO kurs, eller det viste seg at det var kurs fra Folkets Brevskole (det ble hviskende sendt rundt et skjema hvor vi skulle underskrive den siste dagen, men jeg skrev ikke under) og her var det fortsatt femtitallet som rådet. I dag, eller ihvertfall i går, er industriherrene hovedfienden.

Hmmm... er vi gått ut på dato ??

Det er forøvrig merkelig at Akers Kjell Inge Røkke (Haagensens yndling) og Orkla sin Jens Pauludan Heyerdal (som forøvrig skal holde hovedtalen under Oslo arbeiderpartis arrangement 1.mai) visstnok er stuerene, men det er ikke RimiHagen. Det var RimiHagen og Rema1000gjengen som frigjorde oss fra mellomleddenes tyrrani, men handel er kanskje ikke godt nok ?

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls