Tuesday, October 24, 2006

Varehugreier og Ungarerleiern.

Vyrde Lesar.

I jubles det over E6trafikken. men det bor jo folk i disse områdene også ! På den annen side så er et stort varehus for mat og dritt fra Kina noe vi skikkelig trenger her i Sarpsborg. Det er nemlig altformange som bruker gågata.

60års jubileum med bismak.

Ungarerleiern som ble til flyktningeleiern ned på Tindlund (Parkveien - nå Myrstadveien), var fyllt av flyktninger fra Fascistregimene i Øst. Her fungerte det fargerike fellesskap på godt og ondt, og vi som vokste opp på Tindlund fikk venner blandt flyktningenes barn. De var, er og vil alltid forbli en del av OSS. Og man må stille seg spørsmålet. Hvorfor er det ikke slik i dag ?

Jeg husker spesielt en ungdom, som kun bodde der kort tid, han var så traumatisert av kampene i Ungarn, at han spilte de ut som skuespill på plenen. Med det ladde håndvåpenet han hadde brukt mot russerne og som han hadde under hodeputen.

O tempora, O mores.

Inngloingskoeffissient = 100 % (nesten).



Roger Larsen

Ps: Finansministera og direktørdattera går ikke av neste år allikevel om det ikke er nok barnehageplasser. Hun tar en realpolitisk saltomortale, eller juger så det renner av ho. Løgner som hun muligens blir.

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls