Tuesday, February 07, 2006

Krusninger på overflaten og et sikkert (?) bygg...

Vyrde Lesar.

I er noen bekymret for det fargerike fellesskap. Med rette, da er det trist at det er maaaaaaaange år for sent, men ikke FOR sent, å gjøre noe med det. Debatten har fram til nå vært styrte av partiene på ytterste venstre og høyre fløy (SV og Frp), men kanskje problemstillingen kommer inn i varmen ?

Vi skjønner det muslimske og de fattigstes raseri bedre når vi leser om MOSAMBIK (sakset fra Aftenposten).

Republikken Mosambik ble selvstendig fra Portugal i 1975.

Borgerkrig med antatt 1 million drepte frem til fredsavtalen i 1992.

Antall innbyggere er 20 millioner.

Like stort i utstrekning som Frankrike og Storbritannia til sammen.

NOK AV JORD : Dyrkbar jord i Mosambik utgjør 360 000 kvadratkilometer. Det er mer enn Norges samlede areal. Bare 10 prosent av dyrkbar jord er i bruk. Det er mulig å bruke vanningsanlegg på knapt 10 prosent av den dyrkbare jorden. 3 millioner småbønder driver rundt 90 prosent av jorden som brukes. Antall store kommersielle gårder er anslått til drøyt 400.

Kilde: Landbruksdepartementet i Mosambik

**********************

Det er disse tre millionene fattige bønder at SP og den RødGrønne allianse vil holde utenfor våre markeder, slik at norske hobbybønder kan ha innenlandsmarkedet for seg selv.

Når begynner opprøret i Mosambik montro, opprøret mot en urettferdig og utbyttende verdenshandel ? Vi går urolige tider i møte, vi har kun sett krusninger på overflaten !

OLJEARBEIDERE BEDRE SIKRET ENN BARN sies det også. Da min sønn for første gang skulle spille fotball i Sarpsborghallen, tok jeg meg en runde. Da, for 5-6-7 år siden var rømningsveiene ut låst med elektrikkerstrips, og inne ? Det var elektrikkerstrips der også, rømningsveier hadde ødelagte låser (man kunne ikke åpne nødhjelpsveiene), det var plassert bortennisbord, ballskap og annet skrap i redningsveiene. Vaktmesteren/bilettselgeren ble rasende på meg når jeg påpekte problemene, og kjeftet meg huden full. SA var IKKE intressert, ikke politikerne (skrev brev til Engsmyr. Kan han bruke en PC montro ?), skrev brev til rådmannen ... ingen brydde seg. Bygget var en dødsfelle (jeg har erfaring i store arrangementer fra Bergen, hvor Brannvesenet ofte kom uanmeldt på besøk - vi kunne ha tusen besøkende inne samtidig under konserter), hvordan det er i dag, vet jeg ikke.

Det er håp for macula degenererte.

Og Munch ? Og Arkitektur ?

Roger Larsen

PS : Hundrevis av barn vanker i stoffbelastede områder i Oslo. Politiet har ikke ressursser til å ta seg av alle, og etter at de som de ser er kjørt hjem, er det ingen som bryr seg. VI HAR IKKE PENGER, sier politikerne.

Da er det betryggende å vite at vi har penger til en ny OPERA for feite 68ere.

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls