Saturday, February 11, 2006

Pottitter og det sakrale.

Vyrde Lesar.

I blir Olføreren sint.

Åffer det da ? Har han ikke rent mel i posen ?

For rart er det jo, etter at en kjedelig matkjede til har presset seg inn på Tørje, så vil politikerne presse to potetselgende grundere ut !!

Ja vi husker vel alle den kinesiske fastfudden som lå på Tørje før tragedien kom, den var jo heller ikke bra nok. Så nå har vi fått ille brae (kjeder) inni Tragedien.

Så nå har vi Mækkedånnals, Peppespissa og Sjuerelveren på Tørje. Oi, det er vel rett før det kommer med i turistbrosjyrene våresess. Inne i Tragedien på Sandtørje, der er det mange klesbutikker der, akkurat de samme som er i Labyrinten i Fredrikstad, Storbyen eller Tørje eller Smart eller hva nå dette varehuset heter. Oi, oi...

Det er forøvrig litt rart for en protestantisk nordmann å se våre muslimske brødre i opprør over en tegning, eller er det det ?

Nei !!

Vi har noe å lære fra muslimske Nordmenn. Vi har, i små skritt tatt det hellige ut av Statskirken. I Guds hus, hvor det forøvrig omtrent kun oppholder seg pengsjonister til Søndagsmessen, er det fritt fram for alt dilldall. Her skal de søte små fotograferes når de synger (av foreldre som presser seg fram og blitzer og blitzer), det skal filmes, det skal holdes konserter med Eidsvåger, med Syngedamer , med Julebudskap og det skal spilles teater, kort og jatzy. Og om barna løper rundt og forstyrrer, (de er jo så søte), da skal de ikke snakkes til (tilogmed Kongens barnebarn, skal kunne forstyrre bønnen i det sakrale Guds rom) for tenk om noen lærte dem respekt for det hellige. Ja for hellig ER vel Guds rom ?

Vi har avlyst påsken. Påsken som for få år siden var til meditasjon og ettertanke, da de aller, aller fleste butikker, ølsjapper og kafeer med c var stengt, har nå blitt en eneste lang fyllefest. Jula, den store kjøpefesten, begynner i oktober, KJØP, KJØP, KJØP er budskapet.

Kanskje vi er på feil vei ?

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls