Monday, March 06, 2006

Innovvasjon og mat.

Vyrede Lesar.


I går det vistnok bra om dagen, selvom man har hatt for lite penger de siste årene. Dette skyldes Høyre, og selvsagt ikke at man har brukt for meget. Sånn kan det sies. Jeg trodde det hadde noe med den urettferdige overføringspraxisen til kommunenen jeg. Vi yter mer enn vi får tilbake fordi vi tilhører det sentrale Østland. Akkurat som en stemme her er mindre verdt enn en fra Finnmark eller i de bortgjemte (godt suppsidierte) bygder på Vestlandet.

I Halden derimot, krangles det så flisene fyker, EU skal se på ulovlig tometavståelser (man gir bort tomter ikke gratis, men enda billigere !!), og man har en enorm turistmaskin i "Festningen". I tillegg er halden utpekt som en av de fire beste byene i landet på innovasjon. De har iverksatt nye innovasjonspolitiske tiltak i lokalmiljøene giennom blandt annet nye og aktive klyngeforeninger, lokale innovasjonsselskaper, samarbeidsordninger med utdanningsinstitusjoner for å skape læring og kompetanse tilpasset industri, utdanning og forsking.

De læringsmiljøene som er skapt har nettverk, både på lokale, det nasjonale og globale plan.

det er nok ikke nok å telle ansatte på Borregaard, Union eller flaskevasken på Bryggeriet.

Teknikken må til byen, gjerne som et 6 etasjers Epabygg, med utvikling av Kulås til noe mer enn en bortgjemt park som brukes på 17 mai og til regnværsråkkekonserter. Kinoen blir Audotorium Maximus, biblioteket legges i Epabygget, ICA blir lykkelig og utvikler seg til en av byens beste butikker.

Eller i Fylkesbygget når fylkeskommunen legges ned, med forbedret sykkel/gå vei gjennom Kulås.

Teknikken blir ungdomsskole og Valaskjold blir barneskole.

Brunostblokker på Grålum i BI stil .... ufffff

Roger Larsen

PS : Matinustrien viser muskler.

Råtten fisk på fisketorget i Bergen og i fiskediskene.
Salmonellainfisert kjøttdeig fra nordfjord kjøtt.
Rotter på restauranter.
Møkk på mcdonnalds. (med syltynne burgere for å drepe alle bakterier).
Giftig julesylte.
e.coli infisert kjøttdeig fra gilde ?
Uetisk konkurranse tra Tine (prøvde å kjøpe seg overtaket på konkurrentene).
Mugginfiserte nøtter fra Lidl(aflatoksin).
Dumping av usunt animalsk fett gjennom billig ost, billige pølser. (fett alt samma).


Pss: I Oslo er det nå snart bare utlendinger som kjører drosje, da er det jo ikke noe rart at det forekommer skattesvindel eller skattemisforståelser som det vel må kunne kalles. Man kan jo ikke ha oversikt over alle nye regler heller !

De har sikkert lært av "norske" drosjesjåfører som i all tid hadde jukset med drosjeregningene, helt til midt på 80tallet, DA ble de tatt.

Eller "norske" rørleggere som får 25 - 30 - 40 - 50 % rabatt på det de kjøper inn og "glemmer" å gi rabatten videre til kindene.

Eller "norske" leger som selvsagt skriver ut det nyeste av det nye (selvom den eneste forskjellen er fargen på pillen. Ehhh ... også prisen da : den 8 doble).

Eller "norske" frisører som i år etter år glemte å slå inn både det ene og det andre på kassa, om de hadde noen kasse da.

Eller "norske" bønder, som selger ved og har gårdsutsalg og ... ja

Eller ........... ??

2 comments:

Anonymous said...

Det er bra at noen tenker på Høyskolen her i byen. Ser jo ut som ordføreren har glemt den helt.




Men innovasjon....ække det sånn dem driver med i amerika? I særp lager vi jo papir og papp, vi trenger ikke sånn innovasjon vi.

Har vi litt pengær til overs så bruker vi dem på foppal.

Roger Larsen said...

Olføreren og det styrende parti og deres kompangjonger er desverre gamle menn med gamle ideer. De er desverre ikke istand til å tenke på industri som noe annet enn kællær med åverålls og sveiseapparat.

Desverre, desverre, desverre ..

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls