Friday, March 03, 2006

Ravneberget, hvermansen og "VI ER SÅ LEI"

Vyrde Lesar.

I var det visst ikke stiene til hvermansen som var den egentlige grunnen til at man ville kjøpe Ravneberget. Jeg trodde nesten at grunnen var naturperlen, men tok alså feil.

Fra Dagsavisen :

Årdal
Før valget skapte de rødgrønne høye forventninger om at arbeidsplassene som Hydro vil legge ned i Årdal, skulle reddes. Men regjeringen satt stille helt til sterke krefter i eget parti og LO tvang den på banen.

Sist uke snekret man i all hast sammen en tiltakspakke – tidsnok til at Eriksen hadde med seg noe i kofferten da han møtte en lokalbefolkning på randen av opprør.
Regjeringen vil også bruke penger på dørfabrikken Dooria med 60 arbeidsplasser. Men statlig sponsing av Dooria vil gjøre andre dørfabrikker mer utsatt, mener blant andre Eriksens partifelle Rolf Terje Klungland.


Union
Også her lovte de rødgrønne før valget å gjøre alt i deres makt for å redde arbeidsplassene ved Norske Skog Union i Skien. Men etter maktovertakelsen har Eriksen nøyd seg med «dialog» med Norske Skog-ledelsen. Man benyttet seg ikke av muligheten til å overprøve Konkurransetilsynet, som ikke ville gripe inn da Norske Skog nektet å la andre aktører kjøpe fabrikken.
I går stanset papirmaskinen for siste gang. Tirsdag la Eriksen 25 millioner kroner på bordet i et næringsfond for området. Men minst 120 arbeidere har fortsatt ikke noen jobb å gå til.
Lederlønninger


Lønnsfesten til toppledere i selskaper staten har eierandeler i, har provosert – særlig fordi de samme lederne krever moderasjon av sine ansatte. Også finansminister Kristin Halvorsen reagerte, og varslet tiltak.
– Selskaper der staten er inne som en betydelig eier, bør vise måtehold når det gjelder lederlønninger, sa Halvorsen til VG 27. februar.
Hun truet deretter styremedlemmene som ikke fulgte opp dette, med å bli kastet.
Fra Odd Eriksen var beskjeden en annen i gårsdagens Dagens Næringsliv.
– Jeg skal ikke bestemme lønn. Det skal styrene gjøre, sa Eriksen.
Samme dag meldte imidlertid statsminister Jens Stoltenberg at regjeringen allerede er i full gang med å begrense lederlønningene i «sine» selskaper.
– Vi vil at selskapenes generalforsamlinger skal ha bindende retningslinjer når lederlønningene fastsettes, sa Stoltenberg.

Styrerepresentanter
Regjeringen har lovet en aktiv eierpolitikk, og sterke krefter i LO, Ap og SV har bedt næringsministeren skifte ut styrerepresentanter, for å påvirke selskapene til å ta «mer samfunnsmessig ansvar».
Men Eriksen har gang på gang avvist å foreta rene politiske styreutnevninger, og mener staten bør begrense seg til å jobbe gjennom valgkomiteene.
En ringerunde Aftenposten har gjort til sentrale selskaper der staten eier, viste at ingen av valgkomiteene har fått noen signaler fra den nye regjeringen om hva slags styrerepresentanter staten som storeier kan tenke seg.
Meråker

Meråker i Nord-Trøndelag er i samme situasjon som Årdal – bare mye verre: Her vil Elkem avvikle hele driften, og det i en bygd med mye større ledighet.
Men Eriksen hadde i høst denne beskjeden til Meråker:
– Det som nå skjer i Meråker er ikke en jobb verken for meg eller andre i regjeringen, sa Eriksen til Adresseavisen.
Siden er han blitt presset til å åpne for at regjeringen kan være villig til gi statlige penger til nye arbeidsplasser. I Stortinget i går åpnet også Jens Stoltenberg for det samme.
– Vi har økt bevilgningen til de regionale næringsfondene med 100 millioner kroner. Det gir samfunn som Meråker større muligheter nå enn før, sa Stoltenberg.

Opplysningen 1881
Telenor vil selge sine aksjer i Opplysningen 1881. Staten eier 54 prosent i Telenor, og de tillitsvalgte har krevd at staten må bruke sin eiermakt til å stoppe salget. Det vil Eriksen ikke gjøre.
– Salg av virksomhet, omstillinger, nedleggelser og omstruktureringer er naturlige prosesser i alle selskapers utvikling, også selskaper hvor staten har eierinteresser, sier Eriksen.
Næringsministeren selv hadde i går ikke tid til å snakke med Dagsavisen om hvordan han opplever presset.

********
Ja, ja ... er det noe rart vi er lei?

Roger Larsen

Ps. Ala Kart melder at Norge er på vei til Fotografen. Ferske flybilder skal taes av hele landet, ja bortsett fra Østfold, Vestfold, Akershus og Oslo da. De skal vente noen år, for hav skal man egentlig med ferske flybilder fra det sentrale Østland ?

1 comments:

DUŠKA ALŽBĚTA said...

Jeg vil anbefale Le_ meridian-finansieringstjenester til enhver som har behov for økonomisk hjelp, og de vil holde deg oppdatert på høye kataloger for ytterligere behov. Nok en gang vil jeg rose deg selv og dine ansatte for ekstraordinær service og kundeservice, da dette er en stor ressurs for ditt selskap og en hyggelig opplevelse for kunder som meg selv. Ønsker deg lykke til for fremtiden.Le meridianfinansieringstjeneste er den beste måten å få et enkelt lån, her er det e-post..lfdsloans@lemeridianfds.com Eller snakk med Mr Benjamin On WhatsApp Via_ + 1-989-394-3740 Takk Du for at du hjelper meg med lån igjen i mitt hjerte, jeg er evig takknemlig.

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls