Thursday, March 16, 2006

Kunder, studenter og høiskoler.

Vyrde Lesar.

I er det noen som vil ha realfagene i høyskolesystemet i Østfold til jordene på Grålum. Og som (snurt ?) synes at Værste i Fredrikstad kunne brukt ressurssene på å trekke til seg noe vi ikke har i Østfold fra før. Sånn som enorme sammenslåtte varehus ? Nei det var visst noe VI sarpingene skal konkurrere med Fredrikstad om, og ikke omvendt, så da gjelds jo ikke det.

Skal Sarpsborg vinne duellen med Moss og Fredrikstad må blikket løftes, ikke mot en dundrende E6 som nærmeste nabo, men mot kundene (studentene) og mot Sarpsborg sentrum. Det er kun et alternativ, EPA-tomten.

ICA vil juble av begeistring over en styrking av Østre, det vil også hele byens samlede kremmerstand, studentene vil få hele ST. Marie som campus, et samarbeid med Kinoen skaffer oss Auditorium Maximum (kinoen vil dø uten denne hjelpen), If bygget bygges om til et fellesbibliotek med multimedia, IP, bøker, musikk, film .....

Det vil kryyre av kaffelattesjapper, botiquer, tegneseriesjapper, bokhandlere, barer ....

Og så vil man alså legge hele skolesystemet til grålumområdet (hvor kommunen eier tomter ?), og henvise kundene (studentene) til en bensinstasjon, en tippekiosk og konkurrentene ...

som ikke bare er Moss, Halden, Fredrikstad, Oslo, Bergen, Gøteborg, Køben .... men som inkluderer Auckland, London .... det er lenge siden jeg tok mine siste Universitetsexamner, det synes som om det er enda lenger siden Ordføreren tok sine examener eller besøkte et Universitet !!!

Roger Larsen

2 comments:

Anonymous said...

Det viktigste er at høyskolen forblir i byen..derfor er det ok hvis de får til et høyskolesenter på Grålum.

Derimot er spørsmålet om de vinner med det forslaget. Det var et intervju med ordføreren i Sarpsborg Avisa hvor det virket som om de ikke hadde begynt å tenke på saken engang.... PS: BI er i samtaler med Værste A/S..

Jeg syns du burde skrive et leserinnlegg i SA hvor du anbefaler sentrumsnær høyskole. Ved å slenge tankene slik ut for all til å se, så legger man mer press på kommunen til å gjøre de riktige valgene!

Anonymous said...

Glitrende innlegg! Få det inn i SA så fort som mulig! Nå må kommunen ta drastiske grep for å sikre Sarpsborg som by! Hvis ikke er Sarp i 2016 et veikryss hvor den eneste nyutvikling er innflytting av pendlere og et og annet nyoppført lagerbygg langs E6.

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls