Saturday, March 25, 2006

Renta og BusinessClass

Vyrde Lesar.

I

De politiske vinder blåser i Jens sitt lett grånende hår, og vinden heter Jensen.

Av en eller annen grunn har nå de RødGrønne kastet seg over den nye ginen, Framstegspartiet. Navarsete, Samferdsleministeren, mente visstnok at det å holde ord (ikke forlenge bompengeinnkrevingstider) var kold, hensynsløs, usolidarisk og skramande Frp politikk. For å oversette : det var Frp politikk Å IKKE JUGE ! Det var Frp politikk Å HOLDE ORD ! Sjøl gikk hun, og den RødGrønne regjering, inn for løftebrudd, løgn og ansvarsfraskrivelse.

Nå har FAGØKONOMANE (skjelve, skjelve) på Jongstørje, og muligens andre steder, begynt å åtvare. Tore Nordtun, stortingsrepresentant for AP (enda mer skjelve, skjelve) slår nemlig fast i Dagsavisen, at om vi bygger mange veier, sjukehus, skular og alderhjem, så går renta opp (HURRA - jeg har penger i banken), og det er fordi det blir kamp om arbeiderne, lønna stiger (HURRA - jeg er LO-medlem, muligens det eneste medlemmet i Norge for øieblikket, de andre har visstnok reist til Strasbourg på BusinessClass for å protestere mot .. Ja det skal vi la ligge).

Men la oss se på realitetene : Greåker cellolose trengte arbeidsvillige hender på 1950 og 60 tallet. Driftige personalsjefer hentet exotiske arbeidere fra NordNorge og Kristiansund (med blaindaball fra Gomalandet, en delikatesse). Lønningene steg IKKE. Alle var glade.

Borregaard trengte arbeidsvillige hender på 1960 og 70 tallet. Driftige personalsjefer hentet exotiske arbeidere fra NordNorge og fra Pakistan. Lønningene steg IKKE av den grunn, men av alle Kleppe-pakkene. Alle var veldig glade.

Anleggsbransjen trengte (ja "trengte", boligboblen HAR sprukket i USA, ned over 10%, snart er smellet her også) arbeidsvillige hender på 90 og 2000 tallet. Driftige personalsjefer henter exotiske arbeidere fra ØstEuropa og de Baltiske land. Lønningene stiger IKKE, til vår fortvilelse går de ned. Bare Karl Glad og sentralbanksjefen er glade.

Norsk landbruk har de seneste årene vært (nesten hemmelig) drevet av Asiater og ØstEuropeere, og disse arbeiderne har, ifølge Dagsrevyens reportasjer, knapt nok fått lønn i det hele tatt. Lønningene stiger IKKE. I landbruket er for øvrig lønna negativ og siden politikerne har valgt å bruke mellom 20 og 40 milliarder på å subsidiere et gammeldags småskalajordbruk (ja det ER et valg), så må vi finne oss i dårlige veier, nedslitte skoler, nedslitte kirker ... Og lurer du på hvorfor Senterpartiet er så stille for tiden ? De lager enda større sugerør som de skal putte ned i statskassa. Ordtaket : "REN NORSK MAT" holder visstnok ikke lenger, folk kjøper maten i Sverige ! Da skal man ha betalt for å klippe gresset i distriktene, eller Kulturlandskapet, som det visstnok også kalles.

Eksemplene viser alså at lønningene ikke har steget, og renta har ikke gått opp på grunn av at følk ærber.

Da var det anneledes under Brundtland sine regjeringer på 80 og 90 tallet. Renta nådde skyhøye 23% i Hypotekbanken og det var 140 000 arbeidsledige. Det var tider det, da AP redda kapitalistbankene, men ikke de stakkarne som satt igjen med huslån laaaaaaaaaaaaaangt over pipa. Da var det mange "vanlige folk" som fikk extremt dårlig råd. Men kapitalistbankene klarte seg med AP-hjelp (dette AP-sviket glemmer vi sosialdemokrater aldri).

Så situasjonen er som følger : Vi kan bygge skoler og veier og hus og brunostblokker og kirker og sykehjem og alderskjem og sykkelstier og oljeplattformer og fabrikker og gasskraftverk og demninger og vindmøller og korthus, om vi lar Østeuropeeiske og Baltiske arbeidere slippe til.

Fagøkonomane (skjelve, skjelve) tar feil.

Roger Larsen

ps: neppe noe for en Frp-barsking : LOMMEASKEBEGER

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls