Tuesday, May 31, 2005

Billige bøker

Vyrde Lesar.

Boksalget eksploderer etter at regjeringen slapp fri boksalget i norge. Det er slutt på sentraldirigeringen av bokprisene, og vi, leserne, handler som ville svin. Nå gjenstår bare frislippet av skolebøkene.

Men det er skår i gleden. Dersom AP(AvgiftsPartiet), SV (SutreogVirrepartiet) og SP (SentraldirigeringavPrisenepartiet) vinner valget, så vil de gjeninnføre høye bokpriser, de vil flå skolebarna og kommunene med høye priser på skolebøkene, de vil gjøre som FAGBEVEGELSEN ! FAGBEVEGELSEN ! FAGBEVEGELSEN ! sier, de vil rettogslett overse oss : velgerne, for vi ønsker KONKURRANSE ! KONKURRANSE ! KONKURRANSE ! da dette fører til lavere priser, bedre service, gladere ansatte og et bedre samfunn.

Det er ikke bare bøker som de rødgrønne synes det er fælt at det er konkurranse på, de synes det er dumt at medisin blir billigere, at mat blir billigere at klær blir billigere, men de vil ha høyere skatter, flere avgifter, mer gebyrer (se på Fredriksstad), mer lisenspenger, dyrere skolebøker, dyrere melk, mere bompenger .....


Roger Larsen

Ps, Les hva Valla sier :

1. Interpellasjon fra representanten Ågot Valle til kultur- og kirkeministeren:
«Fastpris på bøker og standardkontrakter for forfatterne har bidratt til et mangfold av bøker over hele landet. I kulturmeldinga heter det: «Hovudføremålet med den statlege litteraturpolitikken er å leggja til rette for kvalitet, breidde og mangfald med omsyn til innhald og sjanger, i fag- og skjønnlitteraturen.» De gjentatte angrepa på eksisterende ordninger fra Konkurransetilsynet truer dette hovedmålet, og er i utakt med politikken. Tyskland, Frankrike, Nederland og fem andre EU-land har alle vedtatt fastpris som lov ut fra kultur- og språkpolitiske mål.
Vil statsråden vurdere å ta initiativet til en fastprislov for alle bokgrupper også her i landet, eller gå gjennom premissene for bokbransjeavtalen på nytt, for å sikre bokmangfoldet, anstendige vilkår for forfatterne og tilgjengelighet gjennom bred distribusjon i bokhandlere i hele landet?»

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls