Monday, May 09, 2005

Ja, ja .. var det visjon man kallte det ?

Vyrde Lesar.

Sarpsborg raseres, brunostifiseres og ekstremfortettes i et forrykende, og for bolighaiene og boligspekulantene, gledelig tempo.

Uten å bli forstyrret av byplanleggere, arkitekter eller politikere, velges billige, triste, mastadonte og serieproduserte boligmaskiner og varehus.

Dynamikk, sammenheng (brunostmastsdonter med SARPSBORGHJØRNER - er jo en vits, en meeeeget dårlig vits !), modernista (hadde vi noe, så er det vekk nå) og identitare, er dessverre begrep som er totalt fraværende i byraseringen, som jo EGENTLIG skulle ha vært en byutvikling.

Man leter med lykt og lupe etter grønne lunger som kan ekstremfortettes med en margarinkasse eller to, eller kanskje en brunostbygg i kvartalsklassen. Og snart er alt som kunne minne om grønne lunger nedbygget, asfaltifisert og betongdekket. Det er snart bare Kulås igjen, den lille parken uten kafe, uten en ordentlig scene, uten skikkelig bruk, uten ... egentlig et lite misfoster av en tidligere perle, sjusket, forfyllet, som den ligger der, i skyggen av det STOOORE FIIIIINE rådhuset. Som forøvrig HAR kafe ... for de kommuneansatte.

Det er trist at byens politikere er så visjonsløse at dette tiåret vil få navnet : raseringens tiår.

Sarpsborg begynner å bli en samling boligblokker samlet rundt et kjedelig varehus.


Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls