Thursday, May 05, 2005

Valgets kvalme.

Vyrde Lesar.

Valget nærmer seg, og vi kan få en regjering som mener at den kulturelle ryggsekk er viktigere enn den teknologiske ryggsekk, som mener at industri bør gå med underskudd og at den bør ligge gudsforlatt til, at man skal bygge jernbaner der folk ikke bor (og muligens i tunnel gjennom Moss !!!) og at det sentrale Østland, akademikere, overskuddsindustri og flyplasser på landet (Gardemoen) er : æsj og øsj og huttetut, værste dritt i verden.

Det kan vi leve med, vi har levd med det tidligere. Hvem husker ikke de gode gamle dager med telefonkø, byer som forfallt (husleieregulering), polkø, gaaaaamle tog og offentlige kontorer som aldri var åpne ? Borregaards ingeniører har mot alle odds i alle år vært en ryggrad, ikke bare i Sarpsborg, men i nasjonens økonomi. (Derfor mener jeg at man bør flytte "Teknikken" til Borregaardsjordene, Borregaard har allerede laboratorier og forskingsavdelinger der, og tenk hva de (Borregaard) kunne tilføre en ingeniørskole av innsikt, av føringer, av forskingsoppdrag av ...)

Faren ligger i Senterpartiet. Vi får håpe det kommer under sperrelinjen og faller helt ut av politikkens offentlige hverdag. Etterpå må det ryddes i departementene. Om venstre også må ofres, la gå, vi klarer oss uten denne borgerlige samvittigheten.

Norge produserer i dag for mye mat, og bøndene tviholder på en gammeldags og umoderne organisering av produksjonen. de babler stadig sitt mantra om : Kulturlandskap, kulturlandskap, kulturlandskap, og vil ha betalt for å gre jordene.

De påstår at maten er billig : Aldri har vi betalt mindre for maten (men de overser de tusenlappene vi betaler over skatteseddelen, alle som en) er tytet. Vet de ikke at 700000 nordmenn i arbeidsfør alder lever på en eller annen form for trygd ? Vet de ikke at de kommende generasjonene må betale enorme summer for å opprettholde dagens levestandard (jordbruket har kostet oss BILLIONER etter krigen, har vi råd til slik sløseri)? Tror bøndene at oljefondet tilhører bondeadlen ? Vet de ikke at de opprettholder en urettferdig global politikk ved å pøse ut melkefett (subsidiert og kamuflert som Jarlsberg ost) på verdensmarkedet ?

Jeg skjemmes over Senterpartluddismen !!

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls