Tuesday, January 31, 2006

2.2 (2.3 ?) ere, pengsjoner og demografi

Vyrde Lesar.

Vi har vært på en weekendtur til badeland i Langesund. Det kan vi ikke anbefale noen. Nedslitt hotell, flåepriser (99 for en stor øl), og vi frøs på rommet, da varmeovnen ikke virket. Vi ble lovt ny, men det fikk vi ikke. Skygg unna !

I slår sensurens kolde hånd til, noen har skrevet stygt om Kammeratene til Moe på nettet, men nå er det slutt. Kan både han og Valla være 2.2 ere ? Stay behind ? Som dere ser er det ikke lenger lov å skrive innlegg om Stortingsvalget. Hva er Kammeratene egentlig redde for ? Sannheten om det politiske system ? Uansett så er jeg glad for at Giske er utmanøvrert av Gahr Støre !!!!

Oljefondet blir større og større. Hver Nordmann har nå 300 000 på bok ( i tillegg til de penger og verdier vi selv disponerer og her er en god leveregel : alltid en månedslønn lett tilgjengelig, alltid en årslønn disponibel og har man gjeld over 4xårslønn (studielån inkludert) = ingen plasmatv, volvoc90, daglige kaffelatter eller spennende turer til syden) og mer oljefondpenger blir det hver dag.

Med det sydende kaos som i dag hersker i de oljeproduserende arabiske land, kan oljeprisen bli virkelig høy (og det er kanskje enkelte politiske grupperingers mål), la oss si $250 til $300. Dette vil destabilisere deler av den "vestlige" verden (men rotteracet mot alternativer til olja er i full gang, foreløpig er det kun atomkraft som er alternativet, men man kan drømme om vindmøller og sparepærer, og kullkraft er extremt forurensende og gass - nei det vil jo ikke SV ha) men "destabiliseringen" vil bli extremt lukrativt for Norge.

Men vi skal fortsatt spare til pengsjoner og ikke bruke pengene. Vi skal alså ikke bygge verdens beste infrastruktur (gode veier og kollektivtransport der folk bor - E18 : Galskapens vei står det på plakater langs sørlandskysten, og der ER sant), vi skal alså ikke investere i verdens beste skole for våre barn (jeg snakker om den beste skolen for barna IKKE lærerne), vi skal alså ikke investere i verdens beste universiteter (da snakker jeg ikke om distriktshøyskoler som sprer kompetansen så tynt utover landet at den nesten blir usynlig), vi skal alså ikke investere i kunnskapsutvikling og forsking i verdensklasse (på nanoteknologi, rekeskall, giftfri laks, tran, trær, utvikling og fred), ikke på styrking av sikkerhet (politi og forsvar), men spare til pengsjoner. Pengsjoner til hvem ?

Honest Thinking sin redaktør (dette er et nettsted jeg har fjernet fra mine linker, jeg syntes den var litt, litt ... skal vi si : merkelig), har kommenteret SSB sine framtidsversjoner om hvem som egentlig bor i landet om 55 år, når våre barn blir pengsjonister. Han konkluderer med at etniske nordmenn da snart er en minoritet.

Da vil det nok være lurt å bruke pengene i dag, slik at alle som bor i landet føler seg som "etniske" nordmenn. På skoler, på barna, på ungdommen, på universiteter, på forsking, på fred og sameksistens. Ikke på bondesuppisdier som er med på å undertrykke den tredje verden, ikke på pengsjoner, ikke på ....

Roger Larsen

Ps : Folk i Moss drives til vanvidd av E6støy, det er da ikkeno problem. De får be Mossepolitikerne gjøre som Sarpsborgpolitikerne. Sarpsborgpolitikerne har nemlig vedtatt at fly ikke støyer. Så da så !!

3 comments:

Anonymous said...

Jeg har aldri likt disse som bruker dagens forskjell i fødselsrater mellom innvandere og nordmenn og slår ut et langt tidsperspektiv for å demonstrere at vi blir spist opp. Sannheten er at innvandererbefolkningen vil bli slukt opp av den norske, så fort vi demmer opp innvandringen. 6% innvandere utblandet i den norske befolkningen vil gjøre at alle er 1/16 innvandere. De fleste nordmenn i dag er minst 1/16 innvandere. De er nemlig 1/16 svenske, danske, tyske, hollandske, spanske jødiske, sigøynere og samer.

Andre og tredje generasjons innvandere har samme fødselsrater som nordmenn, samtidig så er fødselsratene i de landene som innvanderene kommer fra også i ferd med å falle under 2.0.

Jeg anbefaler følgende:

http://seminars.moose.cc/salt-0200408-longman/salt-0200408-longman.mp3

Han kommer med mange nye viewpoints. F.eks det at kvinner vil forsatt ha like mange barn i dag som før, men pga utdanning og lignende så blir det aldri så mange som de hadde ideelt tenkt seg, mao må staten gjøre noe for at det er enklere å få barn i 'optimal' alder på 20-25år.

Anonymous said...

http://seminars.moose.cc/salt-0200408-longman

Her ligger både foredraget og slidene

Roger Larsen said...

Takkar, takkar ... honestthinking var såpass "merkelig" at jeg fjerna linken, jeg leser : cogito ergo sum

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls