Monday, January 23, 2006

Dissæinturrisme og forurensing og politisk fraskrivelse av ansvar for forurensing (og en reprise)

Vyrde Lesar.

I synes olføreren at forsøk på å påvirke de upperste på Tinget i Viken, er syt. Sånn ere når man skjønner hva politikk er, når man har lært hva politikk er og når man driver med det politikk er (krangle i bystyresalen ?).

Men noen tenker heldigvis her i Tune. Man vil ha et jernaldersenter rett ved badeland (dette spjåkebygget til Bukkarten, som visstnok fikk tomta billig), og sånnt lukter det vyer av. Men kanskje man først skulle gjennomføre en oppussing av Borregaardsyssel, eller kanskje vi skulle kalle det en rehabilitering ?

Dette er et jernalderhus.
Sånn bodde de på Opstad, Alvim, Yven, Hannestad, Grålum og Tune.
Lenge før Sarpsborg var påtenkt.
Så det er nok derfor kommunen heter Sarpsborg ?

Turisme skal vistnok bli "the new Loud!", men som ansvarlige politikere bør vel ikke Norge støtte oppom turismen, ihvertfall ikke den "Langreiste".

Senterpartiet, som jo er i mot Joikakaker (langreist mat), bør sette foten ned !! Sammen med SV og AP er de jo grønne (og røde) partier, som er imot forurensing. Og som vi alle vet, NÅ har forurensing fra FLY blitt værre enn den fra bilen, så her må det hård lut til. Vi kan ikke ofre kloden på dissæinturistenes alter (disse skoa er fra kolleksjonen til jincey og jeg har kjøpt de (brukt) i newYork - gjør meg KVALM !!!!)

Inkaenes helligdommer og Besseggen er slitt ned, hardangervidda og finnmarksvidda sliter og hva gjør disse enorme turistskipa inne i fjordene våre ? Spyr ut forurensing slik at fjellsidene (og Bergen sentrum !!!) forurenses, vibreres og ødelegges. Man MÅ ikke (selvom SV i Bergen mener at sosialklienter bør få penger til å reise til SYDEN en gang i året, hvis ikke så stigmatiseres familien deres !) dra til Hell(as) for å ligge på en strand (eller til det store landet SYDEN), man har jo Storesand (men hvor det er, nei det forteller jeg IKKE !!!!).

Så ble det noen bokstaver i dag også ...

Roger Larsen

PS. Siden Dagsavisen skriver om Prostituerte på danskebåten, legger jeg ved en bloggebetrakting jeg gjorde i 2004. Hvor er det egentlig deisse journalistene har blikket festet ? på DRINKEN ? Ser de ikke hva som skjer rundt seg ??

Vyrde Lesar.


Kristelig Folkeparti er i vinden om dagen. De vil at vi skal spille mindre og at vi skal drikke mindre. Det kan vi alle være enig om er edle forsetter som vi kan støtte.

Det merkelige er derfor at regjeringen gjør det motsatte. Det statelige VikingLotto har innført "lykketall" slik at premien både kan bli 40 og 50 millioner, samtidig som Staten skal overta alle enarmede banditter. Slik blir det ikke mindre spilling av. Skal spillegalskapen reduseres må premiene ned og innsatsen på bandittene begrenses til en krone, dvs et kronestykke for hvert spill. Premien kan være en tier eller to, og vipps ; folk spiller mindre. Men da kommer det jo inn mindre ekstraskatt, så det er vel her hunden ligger begravd ? For når pengene i kisten klinger ....


Når det gjelder det andre forsett, det vi vanlige dødlige kaller fyll og leven, har regjeringen nå kommet fram til at man skal få kjøpe "skattefri" fyll når man lander på en flyplass.

Ikke om man kommer til Gardemoen langveisfra, feks fra Tromsø, men om man kommer fra en nærflyplass, feks Gøteborg, da kan man handle flatfyll i flatfyllkiosken (Ordnung muss sein!).

Som vi vet er det jo de rike som reiser mest og vil få glede av denne billigspriten. Vi vanlige folk får nøye oss med de såkallte fergene (de flytende fyllefester) mellom Norge og kontigentet/Strømstad. Men det kan da ikke være noe problem å selge "skattefri" fyll andre steder også. Kommer man feks med toget fra utlandet bør man kunne henvende seg hos Narvesen og få en billig 60% når man viser biletten, eller når man krysser grensen på Svinesund, stikke innom Tollen og få kjøpt sin kvote der. Men egentlig er hele opplegget med tollfritt bare tull. Kan man ikke drive fergeruter uten å frakte dritfulle folk framogtilbake, så kan man legge ned hele dritten.

Jeg var engang på et seminar med Københavnbåten, jeg ble egentlig ikke så overrasket over fylla, det som overrasket meg mest, var alle horene ombord. Det så ut til at de var lei seg, men kjenner jeg Valgerd rett, så kommer de snart til en statlig spillebule nær deg, uten Momsfritak ! For når pengene i kisten klinger ....
Roger Larsen

2 comments:

Anonymous said...

Hvem vil ha et jernaldersenter? Har du noen linker til det?

Roger Larsen said...

lørdagsSA - men ingen LINK

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls