Sunday, January 15, 2006

Fussjon, høner og markeder.

Vyrde Lesar.

I er det noen som er skeptiske til om fusjonen mellom kykkeliky og mø vil gi lavere priser.

Her finner du lavere priser på baderom. Adressa er --> www.vvskupp.no

Det er ikke jeg. Fusjonen vil gi bedre mulighet til å legge ned ulønnsomme/de dårligst drevne slakterier/foredlingsbedrifter. Feks som UNION og Iskremen i Rakkestad. Konkurransen om kundene hårdner til, og det er kun de som har dissæindasser som bryr seg om matdissæin. Vi vanlige foretrekker kjøttkaker med ertestuing, grøt og sviskekompott. Og rasjonaliseringer vil føre til at kykkelimø vil kunne produsere billigere.

Mine personlige planer for pandemien begynner å forme seg. Gjør dine ?

Så skal vi ta en titt på verdens største marked : USA.

In 2004, the U.S. government imposed tariffs to punish countries such as Thailand, Vietnam, and Ecuador for shrimp-dumping—that is, flooding the market with below-cost product in order to destroy American competitors.

Men disse landa har rettet opp i rekesykdommer (det er oppdrett det er snakk om), får reker til å yngle i "bur" og er fortsatt på markedet. Og etterlyser WTO.

Så har vi Norge da !

Fem nye år med straffetoll
Oslo (ANB):
USA besluttet fredag å opprettholde straffetollen på norsk laks i fem nye år. Straffetollen ble innført for 15 år siden.

USA opprettholder alså straffetoll på fersk, hel laks fra Norge i fem nye år.

De seks presidentutnevnte kommissærene i den amerikanske handelskommisjonen sa fredag kveld norsk tid nei til å oppheve straffetollen på fersk, hel laks fra Norge. Det bekrefter ekspedisjonssjef Magnor Nerheim i Fiskeri- og kystdepartementet overfor Avisenes Nyhetsbyrå
Straffetollen ble innført i 1991, og vil med andre ord vare i minst 20 år etter kommisjonens enstemmige beslutning fredag. Det finnes ankemuligheter, men det er små sjanser for at kommisjonens avgjørelse blir endret. Nå er det opp til norske myndigheter å avgjøre hva som skal skje videre i saken fra norsk side.

Et lite marked

Norske lakseleverandører ble ilagt en straffetoll på 27,06 prosent etter avsløringer om at norsk laks ble prisdumpet på det amerikanske markedet. Det førte til at norsk laks ble sendt hodestups ut av dette markedet, og i dag er det laks fra Chile som har størstedelen av markedet i USA

Men Magnor Nerheim sier at videreføring av straffetollen betyr lite for den norske laksenæringen i dag, først og fremst fordi Europa og Asia er Norges viktigste marked.
– Selv om straffetollen hadde blitt fjernet, er det ikke sikkert at USA ville blitt noe stort marked for norsk laks med det første. Det er ingen straffetoll på laksefilet, men også her er USA et lite marked for næringen, sier Nerheim.

Norske myndigheter og lakseprodusenter er likevel skuffet over beslutningen om å opprettholde straffetollen.

– Dette er en viktig prinsippsak for Norge. Dumpingen skjedde for 15 år siden, og da var situasjonen annerledes. USA må ta stilling til straffetoll hvert femte år. At vi nå får fem nye år med straffetoll illustrerer behovet for å forbedre WTOs regelverk på dumping, sier ekspedisjonssjefen.

Med forbedret regelverk i WTO (Verdens handelsorganisasjon) mener Nerheim at det bør komme begrensninger for hvordan de enkelte landene kan benytte egne regler ved bruk av straffetoll. (ANB)
**************************
man er ikke engang intrisert i USA som marked. Og åssen gikk det med lakseburgern. Nei, vi vil ha markeder som vi slipper å konkurrere om/konkurrere på ? Eller ? Vet man ikke at fisk vil bli "the new Loud" ?

Merkelige greier, men det har kanskje sin grunn : har Amerikanerne bedre måleinstrumenter enn Russerne ? Er fisken giftig, er den sminket og DIREKTE TILSATT GIFT ? Og hvor dumper de vrakfisken montro, i det samme landet som fikk vraktørrfisken før ? NORGE ?



Vår lokale kykkeliky.
Høna heter hun.


Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls