Saturday, January 14, 2006

TULL og Rune Gerhardsen sin fars sønn i arvepartiet.

Vyrde Lesar.

I diskuteres tollgrenser. TULL kaller vi det når man blir forbryter av å ta med seg to six-pakker lettøl fra nærbutikken. TULL ! TULL ! TULL !

AKP-Valla er i vinden, og der vaier også de røde flagg med hammer og sigd. Hennes ønske verden er godt testet på Kuba, Albania, Øst-Tyskland, Romania, Stalin Sovjet og Kina. Stalinisten på Jongstørje har ingenting i vårt hus å gjøre. Nå skal hun ta ROTTA på norges nest største parti, Frp. Men hun tok visst ikke høyde for sine egne medlemmer, noen sier et rungende NEI gjennom etheren. Hmm...

**************************************
Rune Gerhardsen: Slik knekkes Frp-koden

Ap må få en ny politikk for valgfrihet, og båndene til LO må løsnes. I tillegg må Frps maktutøvelse i Oslo fram i lyset. Slik kan «Frp-koden» knekkes, mener Rune Gerhardsen.

Rune Gerhardsen mener Frp-velgere på utlån fra Ap kan hentes tilbake.


Av: Andreas NielsenArne Bjørndal

Den tidligere byrådslederen og nåværende gruppelederen i Oslo bystyre har tidligere tatt selvkritikk for at han og andre Ap-politikere for sent innså at folket var lei av et gjennomregulert samfunn. Derfor har han omtalt «kampen mot ferskt brød på lørdager som min minst heroiske politiske kamp».

Nå ser han nye områder der sosialdemokratiet må finne en ny og tydeligere politikk, for å hente tilbake det han mener er velgere på utlåns fra Ap til Frp.

– For det første må vi få en klar politikk for valgfrihet. Historisk har vi foretrukket likhet framfor valgfrihet, fordi valgfrihet i praksis har vært frihet for de få. Jeg er tilhenger av valgfrihet – jeg tror på alle områder. Vi må være mer tydelige overfor velgerne på at vi også er for valgfrihet. Men den må være reell, sier Gerhardsen.

På defensiven

Han trekker dermed et skarpt skille mot den valgfriheten Høyre har innført i Oslo og som var partiets hovedsak i siste stortingsvalg.

– Man er i ferd med å få en ordning der de som får sykehjemsplass, kan velge hvor de skal bo. Men for de fleste innebærer valgfriheten bare at de får velge hvilket sykehjem de får avslag fra.
Den andre utfordringen for sosialdemokratiet ligger i forholdet til modernisering og omstilling i offentlig sektor.

– Vi er for defensive i diskusjonen om kommunal organisering. Vi blir for ofte stående som forsvarere av det bestående, at alt skal være som før, sier han.

LO-monopol

Dette har sammenheng med at Ap i for stor grad har gitt LO monopol på arbeidstakerinnflytelse over sin politikk, mener Gerhardsen. Derfor er hans tredje «vaksine» mot Frp å løsne de formelle båndene mellom Ap og LO.

– Vi har ikke klart å forklare hvorfor det er viktig med et samarbeid med de ansatte, fastslår han.

Det skyldes blant annet at forholdet til LO gjør denne debatten vanskelig for Ap.

– Formaliseringen av samarbeidet med LO er problematisk. For de ansatte er mye mer enn LO, sier Gerhardsen, og bruker Unio som eksempel.

– De organiserer blant annet politi, sykepleiere og lærere – helt sentrale yrker i velferdsproduksjonen. Ap bør ha et godt samarbeid med dem. Derfor er ikke monopoliseringen av samarbeidet med LO så lurt.

I fryseboksen

Han mener Frps oppslutning henger sammen med at partiet nå er det eneste som ikke har hatt regjeringsmakt, og dermed heller ikke har behøvd å stå til ansvar for sin politikk. Partiet kan derfor også foreslå alternative og forlokkende løsninger, løsninger som aldri er blitt prøvd, mener Gerhardsen.

– Men i Oslo sitter Frp med byrådsmakt sammen med Høyre. Her har Frp i praksis lagt all sin egen politikk i fryseboksen.

Han har listen klar over saker der Frps politikk i praksis ligger milevis unna partiprogrammet:
"Samferdselspolitikken: Frp-byråden har innført piggdekkavgift, og er med og sørger for at bomringen blir stående.

"Skjenkepolitikken: Her administrerer Frps byråd i praksis KrFs skjenkelinje, mener Gerhardsen.

"Kultur: Partiet ønsker egentlig å selge teatre og privatisere bibliotek. Men Frps byråd vil redde bibliotek og bruke hundrevis av millioner på nytt Munch-museum.

Sier RUNE GERHARDSEN.
*****************************

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls