Sunday, March 13, 2005

Betongosaurus Rex

Vyrde Lesar.

Betongossaurus Rex eter byen vår. Et innlegg i SA for endel måneder siden, hvor Betongossaurus Rex og Betongbygg (Bytongbegg) ble nevnt, ble selvsagt sensurert. SA er jo på Betongens parti, på Sensurens parti og kalles litt hånflirende i Glengs Hage (og whereever particular people congregate), for blekka til Minge og Engsmyr. Dette eventyret (et godt eventyr kan aldri fortelles for ofte) viser SENSUREN til SA. De sensurerer små uskyldige eventyr:

*******************

Eventyret om Telefonen, konsulenten, dårmannen og borgermesteren er nektet inntatt i SA

Telefonen : Riing, riing, riing.
Kunsulenten : Altgrønntlivrettidas Væsrsjågod.

Borgermesteren : Hei, det er borgermesteren i Sarpemomme by. Er det dere som ikke greide å finne en eneste negativ vinkling på utbyggingen av Vesfna ? Den lakseelva i.. ja hvor var nå det ? Og som systematisk minimaliserer de skadene som et slikt inngrep vil føre til ?

Konsulenten (stolt) : Ja, det er oss det, og ikke Shell.

Borgermesteren : Oi, oi, oi. Da har jeg kommet til rett sted. Du skjønner, vi politikere er ikke noe glad i natur, multer, blåbær, tyttebær, eplehager, rådyr, harer og sånnt, og nå har vi funnet ut at vi skal rasere den siste grønne multemyra i gamleTunemomme kommune. Langemyr. Vi har bestemt oss for at der det bor mye folk fra før, ja der bør det bli enda fler folk, mer trafikk, mer forurensing, flere biler og mere leven. Dere har ikke noen lure gamle billige planer dere kunne børste støvet av?

Konsulenten : Jodda, vi har en plan vi bruker ofte. Der har vi med koller og korridorer og mange fine blokker og hus som vi bygger skikkelig tett, sånn at det nesten bare er plass til biler, veier og asfalt. Det blir det skattepenger av vet du. Du skal få de de fine kartene vi tegner. Piler her og piler der, og forskjellige farger, og B2 områder, og C1 områder og .. ja .. skikkelige saker.

Borgermesteren : Oi, oi, oi. Skattepenger (smatter på ordet). Ehhh.. koller og korridorer ? Ehhh.. hva er det egentlig ?

Konsulenten : Jodda, koller er fjelltopper, og korridorer er asfalterte stier med noen busker rundt, og vi pleier å gjøre dem hele 30 meter brede. Ja du vet hvor bredt det er sannt ?

Borgermesteren : Ehhh .. jadda. Et øyeblikk : (legger telefontuten ned og vi hører i bakgrunnen): "en, to, tre, fire, fem, seks, syv". Laaang stillhet, og så hører vi at Borgermesteren roper : "Dårmann ! Dååårmann !!!! Hva kommer etter syv ?" Mumling og diskutering kan nå høres i bakgrunnen. Og etter en stund : "Hallo ? Er du der ?"

Konsulenten (som i mellomtiden har vært til lunch) : Jada.

Borgermesteren : "Det er havparten av 60 meteren vi sprang når vi skulle ta idrettsmerket på skolen. Nesten ingenting egentlig. Han Roger Larsen på Kurland sprang 60metern på 11 blank, så da vil han bare bruke 5,5 sekunder tvers over den grønne korrideren som du snakker om da ? Da er det jommen ingen urskog. Men om folk går fram og tilbake over korridoren så kan de jo egentlig gå tur i timesvis !

Konsulenten : Hysj, hysj. Sånnt må du ikke si høyt, du må ikke si halvparten av 60 meter. Du må si "mye over 30 meter" eller "hele 30 meter" eller noe sånt. Det er når du snakker om skogen og myra du skal bruke negative uttrykk : nedslitt, overgrodd, uten spesielt verneverdige innslag, slitasje osv. Og sånne folk som han derre Larsen på Kurland, har dere mange sånne samfunnsinteresserte mennesker i kommunen, så kan dere få problemer. Da må jeg tilogmed sjekke at det jeg sier er sannt, for slike folk er ikke som politikere vet du. De mener at man skal snakke sannt ! Da må jeg feks skrive riktig dato for den spaserturen vi er nødt til å ta gjennom (sukker dypt) skauen din. Om jeg feks skriver i det foreløpige utkastet at vi så på solforholdene den 26 april og det regner den dagen, ja da må jeg skrive 26 mars den endelige versjonen vet du. Du skal forresten få en av politikervennene dine til å stigmatisere sånne folk som han derre Larsen på Kurland. Kalle de motstandere av utviklingen, eller kverulanter eller noe sånnt. Og da er det viktig å bruke en politiker som har tenkt å gå av, enten for aldersgrensa, eller som neppe vil bli valgt pånytt pga oppslutningen i partiet. Da kan han feks fikse seg ei forside i Sarpemomme Arbeiderblad og ta barnebarn eller noe sånnt på fanget og late som om han går av for å få tid til barnebarna eller noe sånnt og ikke har sett på statestikken at dette her ikke går. Og så kan han jo også si noe sånn som : Demokratiet. Det er de politiske partienes årsmøter det ! Ja, og LO da.

Borgermesteren : Oi, oi, oi.

Konsulenten : Det vi da gjør er å late som vi skal bygge feks 1500 boliger, og så tar dere en politisk behandling, sier at 1000 boliger er nok og VIPPS : Dere er heltene ! Redningsmennene ! Nesten guder ! Dere har nesten reddet skogen !

Borgermesteren : Oi, oi, oi.

Konsulenten : Og enda bedre, etterhvert gror kollene til siden trafikken skremmer vannet av alle rådyr, smådyr, gnagere og andre ekle kryp. Og da kan man jo bygge på kollene også ! For en ting er sikkert (alle sammen i kor) : "Det går seg til !"

Borgermesteren : Oi, oi, oi. Da kan vi jo bygge blokker der, akkurat som på Fjella på Yven. Der bygger Bytongbegg småblokker som nesten kan sees helt til Sverige. På toppen av en ... var det kolle du kallte det ?

Konsulenten : Ja, også blir det jo mange fine nye asfalterte veier som skal ha navn vet du !

Borgermesteren : OI ! OI ! OI !! Og rapporten er nesten gratis den vel, for du vet vel at vi er nødt til å holde oss under tohundretusen for ellers så må vi jo lyse ut ..

Konsulenten (bryter inn) : Det ordner vi, men da må dere aldri opplyse hva prisen er om noen kverulanter (snerrer ut ordet) skulle finne på å stille spørsmål om dette i feks Sarpemomme Arbeiderblad !!

Borgermesteren : Om jeg tar to sånne rapporter, får jeg rabatt da ?

Konsulenten : Men vi kan ikke bruke det samme veinavnet to ganger vet du ..

Borgermesteren : Oi.. da holder det med en. Ha det.Telefonen : Klikk.

Roger Larsen : og snipp, snapp, snute så var eventyret ute. (Og skogen borte).

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls